L’Eliana celebra el Dia Internacional de la Dona 2023

La localitat de l’Eliana celebrarà el Dia Internacional de la Dona en aquest 2023 sota el lema ‘Per una igualtat real’. Els actes començaran aquest dijous, 2 de març, amb la presentació de la programació i la col·locació de la pancarta al balcó de l’Ajuntament. L’endemà el Centre Sociocultural acollirà l’obra de teatre ‘Jo vote per Clara Campoamor’, escrita, interpretada i dirigida per Sefa Bernet i Reyes Ruiz. L’acte tindrà lloc a les 19 i l’entrada serà lliure fins a completar l’aforament.

El diumenge 5 se celebrarà durant tot el matí la jornada ‘Dona i esport’, amb competicions femenines, exhibicions i activitats obertes al públic al Poliesportiu. El dia es completarà amb la mascletà morada a càrrec de dones pirotècniques a les 14 hores en l’aparcament i la invitació de paella a totes les persones participants.

La setmana central del programa arrancarà el dilluns 6, a les 18 hores, amb el taller ‘En clau esport i salut femenina: qüestions vitals en la salut de les esportistes’, a càrrec de Lucia Carmona, experta en cicle vital i menstrual. La xarrada estarà dirigida a esportistes, equips tècnics i equips de salut dels clubs, així com al públic en general i se celebrarà també al Poliesportiu. A continuació, tindrà lloc la inauguració de l’exposició ‘Artistes de l’Eliana per la igualtat’, a les 19 hores al Centre Sociocultural.

El dimarts 7, a les 19 hores, serà la presentació del llibre ‘Un cel de dones’, a càrrec del Centre d’Estudis Locals de l’Eliana (CEL), que culminarà amb l’actuació de l’agrupació vocal Dissonants. Tot això tindrà lloc a la sala Pep Torrent del Centre Sociocultural i finalitzarà amb la invitació d’un vi d’honor.

El Dia Internacional de la Dona, 8 de març, l’emissora municipal Ràdio Túria 90.6 oferirà una programació especial a les 12 i a les 19 hores amb entrevistes i tertúlies a dones protagonistes. Ja a la vesprada, a les 17 hores, tindrà lloc la lectura de la declaració institucional a les portes de l’Ajuntament i, a continuació, l’eixida de l’autobús a la manifestació del 8M a València. Les persones interessades a assistir a la manifestació encara poden inscriure’s a través del correu igualtat@leliana.es o a través del telèfon 96 275 80 30 (extensió 507).

Per a tancar les activitats, el contacontes dels dijous de la Biblioteca estarà dedicat al Dia de la Dona: ‘Una caputxeta de colors’, a càrrec d’Aitana Ferrer. I ja, a les 19 hores, la setmana tancarà amb el cicle Pensant en femení, amb la xarrada ‘Dona i mitjans de comunicació’, a càrrec de les periodistes Amparo Tórtola i Teresa Badenes. L’acte, organitzat per l’associació feminista Lliures, tindrà lloc a la sala Pep Torrent.

La regidora d’Igualtat, Concha Montaner, ha convidat a la ciutadania a participar de la variada programació que, en aquesta ocasió, té com a objectiu sensibilitzar en la consecució de la igualtat real d’oportunitats, ‘per a això es necessita una vertadera implicació d’homes i dones’.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà