Les comissions falleres de Benaguasil comencen a plantar les falles

El Camp de Túria

Benaguasil té ganes de falles i ho està demostrant: tot i que la ‘Plantà’ oficial està prevista per el dia 15, les primeres peces dels monuments fallers ja han començat a muntar-se i són vàries les comissions que estan ajudant en les tasques d’ acoblament de peces.

José García

El municipi benaguasiler està immers de ple en les festes falleres, i encara que la plantà oficial comença el dia 15, les primeres peces ja comencen a arribar als barris de les diferents comissions, on estaran fins al pròxim 19 de març, dia en què les flames tancaran el present exercici faller.

De la mateixa manera, els veïns de la localitat ja han deixat clar que desitgen observar les parts que componen cada monument i han sigut nombrosa la presència de curiosos, que s’han acostat a alguns barris, amb la intenció de fer una primera ullada a les falles 2013: alguns d’ells han explicat que també resulta interessant veure cóm estos s’alcen els monuments, amb l’ajuda de les grues, cóm es col·loquen els remats i cóm els artistes fallers donen instruccions i retocs d’última hora perquè el monument quede perfecte.

Amb els monuments fallers ja plantats, començaran uns dies frenètics per a les deu comissions de Benaguasil. Un dels actes més esperats i importants serà conéixer els premis de les falles. Serà el dissabte 16 de març, a les 14:00 hores, quan totes les comissions es concentren en la plaça Major per a conéixer les comissions afortunades i arreplegar els premis en l’Ajuntament.

Altres dels actes més esperats pels fallers i falleres és el tren faller previst per al dia 17; l’ofrena de flors a la Mare de Déu de Montiel i la cavalcada, que se celebraran el dia 18; i la mascletà, la processó e honor a Sant Josep i la cremà, que tindran lloc el dia 19 de març.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà