Benaguasil acull el Youth Green Deal for Future: Technovation Girls

la concejala Ana con los estudiantes

Els estudiants han treballat en la gestió forestal, el turisme sostenible, la gestió de residus, la innovació en l’agricultura i la moda sostenible

Benaguasil va acollir el passat 3 de desembre el Youth Green Deal for Future: Technovation Girls, que unirà les polítiques del Pacte Verd Europeu amb la metodologia del Technovation Girls a través dels reptes Finnova que permetran als estudiants dels centres educatius IES Benaguasil i Asunción de La nostra Senyora, treballar en reptes relacionats amb la gestió forestal, el turisme sostenible, la gestió de residus, la innovació en l’agricultura i la moda sostenible.

L’obertura del eventoestuvo a càrrec de Juan Manuel Revuelta, director general de Finnova i de María José Valero, ambaixadora de Technovation Girls Comunitat Valenciana. També han participat els regidors Stephane Soriano i Ana Aleixandre. “Per a l’Ajuntament de Benaguasil, el fet d’acollir un esdeveniment d’aquesta envergadura ens reafirma en la nostra aposta per l’emprenedoria i per Europa. Els reptes Finnova són un important al·licient per als nostres joves i molt especialment per a les xiquetes i adolescents que tenen l’oportunitat de traure a relluir el seu potencial emprenedor i ajudar a millorar la vida de la seua ciutat”, han afirmat.

La fi d’aquest concurs és el de crear grups de xiquetes i joves d’entre 10 i 18 anys perquè, amb l’ajuda d’un mentor, desenvolupen una aplicació mòbil (app) que ajude a resoldre un problema social que estiga en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

D’aquesta manera, d’una manera divertida i didàctica, les xiquetes aprenen conceptes de programació, desenvolupament d’aplicacions, elaboració d’un pla de màrqueting i estudi de mercat, a més de conéixer quins són els problemes socials que afecten les seues comunitats.
Aquests reptes estan oberts a la participació de joves de qualsevol gènere, amb l’única condició que els grups han d’estar liderats per xiquetes.

Aquest eventoque, s’emmarca en el projecte “Youth Green Deal for Future” finançat a través de les ajudes per a la realització d’activitats de formació i difusió en matèria de la UE i d’Acció exterior del Programa d’actuació de la Generalitat Valenciana, serà el punt de partida d’un procés d’acompanyament a la joventut de Benaguasil que li donarà l’oportunitat d’aportar les seues idees i coneixement a la societat
European Green Deal

El Pacte Verd Europeu és un conjunt d’iniciatives polítiques de la Comissió Europea amb l’objectiu general de fer que la Unió Europea (UE) siga climàticament neutral en 2050.

El canvi climàtic i la degradació del medi ambient són una amenaça existencial a la qual s’enfronten Europa i la resta del món. Per a superar aquests reptes, el Pacte Verd Europeu transformarà la UE en una economia moderna, eficient en l’ús dels recursos i competitiva.

La Comissió Europea va adoptar una sèrie de propostes per a adaptar les polítiques de la UE en matèria de clima, energia, transport i fiscalitat amb la finalitat de reduir les emissions netes de gasos d’efecte d’hivernacle en almenys un 55% d’ací a 2030, en comparació amb els nivells de 1990. És crucial aconseguir aquestes reduccions d’emissions en la dècada vinent perquè Europa es convertisca en el primer continent climàticament neutre del món d’ací a 2050 i es materialitze el Pacte Verd Europeu.

No obstant això, aquests reptes no podran aconseguir-se sense la participació de tots els actors de la societat, des de l’esfera política fins a la ciutadania, el sector públic, privat, les universitats, etc. És per això, que el paper dels municipis, per la seua proximitat a la ciutadania, com el de la ciutadania en general és de summa importància, no sols a través de la sensibilització sinó donant-li l’oportunitat de passar a l’acció amb projectes com Youth Green Deal for Future: Technovation Girls.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà