Benaguasil millorarà l’evacuació de pluvials

proyecto pluviales benaguasil

Les obres pretenen recollir les aigües i conduir-les fins a una bassa

L’Ajuntament de Benaguasil durà a terme la construcció d’una nova conducció de pluvials per a solucionar els problemes de capacitat del col·lector del carrer de l’Aigua, i d’una bassa d’infiltració per a recollir aquestes aigües. L’actuació s’emmarca dins de la primera fase del projecte de construcció d’un depòsit de tempestes de 5.000 m³ de capacitat.

El projecte consisteix en la construcció d’un nou col·lector de pluvials que reculla les aigües en la part baixa i les aboque en una bassa d’infiltració. En concret es tracta d’una canalització de PVC de 500 i 630mm de diàmetre que conduirà les aigües d’escolament captades a través d’embornals lineals situats en l’encreuament entre els carrers Llíria o Pedralba, fins a una bassa d’infiltració situada en terrenys annexos al futur tanc de tempestes.

La intervenció, que supera els 120.000€, respon a la necessitat d’alleujar la recollida d’aigües pluvials quan es produeixen precipitacions d’una certa intensitat en un breu espai de temps, i la xarxa de col·lectors existents és incapaç d’evacuar i gestionar els cabals que baixen pels carrers Pedralba i Llíria.

“El projecte ha superat ja la fase de licitació i queda pendent resoldre l’adjudicació administrativa i poder donar principi a un compromís de l’Ajuntament de Benaguasil amb la ciutadania”, han assenyalat des del govern local, que continua “apostant per la millora de les infraestructures de recollida de pluvials per a minimitzar els efectes de les pluges intenses i millorar la captació i evacuació de les aigües procedents de la part alta”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà