Benaguasil participa en la tercera trobada del programa YOU&EU

El projecte europeu busca impulsar les relacions de la joventut amb la Unió Europea

Joves de Benaguasil han viatjat a Brussel·les per a participar en la tercera activitat del projecte europeu YOU&EU, cofinançat per la Unió Europea, en el marc de les Activitats de Participació Juvenil del Programa Erasmus+.


Es tracta de l’última activitat d’aquest projecte que té com a objectiu acostar la Unió Europea a la joventut a través de les oportunitats de formació, mobilitat, ocupabilitat i participació.


La trobada ha reunit durant tres dies a participants d’entre 16 i 30 anys de l’Ajuntament de Benaguasil, de Frankfurt (Europa Union Frankfurt) i de Brussel·les (Finnova). Tots ells han participat en un taller de comunicació impartit pel Departament de Comunicació de Finnova a Brussel·les, i han visitat el Parlament Europeu juntament amb el director de Mitjans de comunicació, Jesús Carmona i la Comissió Europea.


A més de visitar les institcuiones europees. Els joves han participat també en reunions per a intercanviar experiències, punts de vistes i descobrir els avantatges de ser jove que Europa posa a la seua disposició.


Cal recordar que la primera trobada es va celebrar al setembre a Frankfurt, on també un grup de joves de Benaguasil van tindre l’oportunitat de conéixer de primera mà les possibilitats que ofereix Europa a la joventut, mentre que al desembre va ser Benaguasil qui va acollir la segona jornada.


El regidor de Projectes Europeus, Stephane Soriano, ha assenyalat que Benaguasil es troba entre els municipis que gestiona més projectes europeus i ha recalcat la importància de “difondre les oportunitats que ofereix la Unió Europea als nostres joves perquè coneguen les possibilitats laborals, formatives o de mobilitat i que moltes vegades es desconeixen”. En aquest sentit Soriano ha valorat molt positivament aquesta trobada per a “acostar les institucions europees als més joves, promoure la democràcia europea i donar als participants l’oportunitat de viure una experiència única d’intercanvi d’idees sobre Europa”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà