Els veïns de Benissanó ja poden presentar propostes per als primers pressupostos participatius

La votació serà de l’1 al 15 de juny

El passat divendres 13 d’abril es donà el tret d’eixida als primers pressupostos participatius a Benissanó, on els veïns i veïnes podran decidir on s’invertiran un total de 20.000 euros de l’exercici de 2018 a través d’un procés públic en què poden participar tots els majors de 16 anys.

Així ho ha indicat el consistori local en un comunicat on l’alcaldessa, Amparo Navarro, ha destacat que “la ferma voluntat política d’este equip de govern és donar la veu al poble per tal d’expressar la seua voluntat en les inversions d’una part dels pressupostos municipals destinats a millorar les infraestructures del poble”.

Per a Navarro, amb esta iniciativa “continuem amb este camí, presentant per primera vegada a Benissanó estos pressupostos participatius” a un acte conduït pel regidor de l’àrea econòmica, Luis Oliver qui explica, als veïns assistents a l’acte, el funcionament d’estos primers pressupostos participatius.

El període per poder participar va des del 14 d’abril fins al 4 de maig, on els veïns podran presentar un màxim de quatre propostes. A continuació, entre el 5 i el 25 de maig els tècnics municipals estudiaran la viabilitat de les propostes presentades i que es complisquen els requisits.

Per últim, entre l’1 i el 15 de Juny, els veïns votaran la proposta que estimen oportuna d’entre aquelles tres més proposades en la primera fase. Finalment el 26 de juny es farà públic el resultat de les votacions i l’actuació que ha resultat guanyadora.

Tal com ha declarat el regidor Luis Oliver, “este és un compromís que hem adquirit amb els ciutadans per tal d’oferir-los un mecanisme de participació en el qual s’involucren en la presa de decisions respecte d’un fet tan important com ara, la inversió i execució d’una actuació que millorarà el seu municipi”.

Tot el procés de participació ciutadana es podrà fer a través de la web municipal: www.ajuntamentbenissano.com o de manera presencial en les mateixes oficines municipals.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà