Es celebra a Benissanó la tradicional cordà

alt

La penya “El coet de Benissanó” va celebrar el 1 de setembre una cordà que, any rere any, reuneix a veïns i aficionats de la comarca entorn al espectacle. Aquesta edició ha supossat un gran esforç per part de la penya, que s’encarrega d’organitzar l’acte, donades les retallades fetes per l’Ajuntament a les festes patronals, segons ha comentat el president Juanjo Castellano.

Cristrina Lamoncha

El passat dia 1 de setembre del 2012 a la localitat de Benissanó, es va celebrar la tradicional cordà, organitzada per la penya “El Coet de Benissanó”.  Aquest any, i com ha comentat el president de la mateixa penya Juanjo Castellano, “la penya ha fet un gran esforç per a poder realitzar aquest acte tan tradicional d’aquesta població del Camp de Túria”. La situació econòmica que estan passant els ajuntaments, ha obligat a que aquestos hagen realitzat unes retallades substancials en allò referent a les festes locals. “És per això, que aquest any, la penya considerà que hi havia que fer costat per a que les festes patronals no decaigueren. D’aquesta manera, la penya es va proposar fer la cordà, malgrat i tot les despeses que se’ls presentaven fora del pressupost habitual de la penya”, ha afirmat Juanjo Castellano. 

Segons comenta Castellano, “el pressupost d’aquest any per a la cordà ha sigut, inclús, superior al del any passat i els socis han treballat de valent per a aconseguir que aquesta manifestació cultural tradicional d’aquest municipi puga tindre la repercussió que tots els components d’aquesta penya i veïns de Benissanó volen”. Aquest any, com en algunes edicions anteriors, la cordà de Benissanó ha contat amb la presència de destacades persones del món de la cordà, entre ells, l’alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, com també coeters experts d’aquesta població. També van asistir al acte companys de la penya de l’Eliana, entre ells, el president d’aquesta i del Regidor de Festes d’aquest municipi, així com de companys d’altres associacions coeteres.

Els assitents a la cordà varen gaudir d’un espectacle de foc, llum i color, on es varen disparar 1.600 dotzenes entre coets, coetons i femelletes, en una duració aproximada de 45 minuts, a càrrec dels 25 tiradors que composen la penya “El Coet de Benissanó”. Tant veïns, com participants ho varen catalogar de meravellós. Per aquest motiu, els convidats a aquesta cordà, al finalitzar, ja estaven acordant la seua participació en la propera edició de la mateixa.

Juanjo Castellano ha comentat com, per part de la penya, “ja comencen els preparatius per a la propera cordà i esperem poder contar amb tots aquells que aquest any han participat, així com incrementar el número de socis i de gent que estiga interessada en gaudir d’aquest gran espectacle i tradició que és la cordà”.

1 Comment
  1. Molt bé,la crisi no ha pogut en la penya el coet, al contrari, li han plantat cara i han pogut celebrar la tradicional cordà amb més empenta que mai. Voler és poder i així s’ha demostrat.

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà