La variant nord per a evitar el col·lapse de tràfic començarà l’estiu que ve

carreteras

La Diputació de València invertirà 16 milions d’euros fins a 2020

La Diputació de València iniciarà en les pròximes setmanes el procés de licitació de la variant nord de Bétera que permetrà traure del casc urbà els més de 12.000 vehicles que transiten diàriament de mitjana per la travessia de la CV-310 que travessa el municipi.

L’obra, que portava parada més d’una dècada i que començarà a executar-se a principis d’estiu del 2018, estarà acabada el primer o segon trimestre del 2020 amb una inversió de 16 milions d’euros. “Han sigut vora dos anys de reunions de l’actual equip de govern amb diferents responsables de la diputació que per fi donen fruits. Veiem materialitzat un projecte que des d’anteriors legislatures s’havia utilizat únicament com a reclam electoral”, ha assenyalat l’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany.

Així, evitarà el pas per Bétera dels conductors que es desplacen de València a Nàquera o Serra. El trànsit es distribuirà gràcies a les conexions amb les diferents carreteres d’accés al nucli urbà des de València, Nàquera  Olocau, i amb els vials d’accés als polígons industrials l’Horta Vella i el Pla. “Descongestionarà el trànsit, que és una reivindicació que el municipi de Bétera portava molt de temps demanant, i després d’anys de treball, és un govern d’esquerres el que materializa el projecte”, apunta la regidora d’Obres Públiques, Cristina Ballesteros.

A Bétera confluïxen tres carreteres “d’elevada intensitat de trànsit” segons l’informe de la Diputació. La CV-310, que enllaça València amb Nàquera i Serra, la CV-336 de Bétera a Sant Antoni de Benaixeve i la CV-333 que va a Olocau. Tots els vehicles que prenen qualsevol d’estes vies han de passar pel nucli urbà de Bétera, de manera que es genera un excés de trànsit amb conseqüències negatives, i que quedaran resoltes, com assenyala la regidora d’Urbanisme i Planificació, Neus Sánchez: “Se’n acaben les retencions, el soroll, les males olors i sobretot el pas pel poble de vehicles pesants, que de vegades porten mercaderies perilloses”.

Estes molèsties es veuen ara agreujades per l’elevada intensitat de circulació que, segons el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, “suposa un risc afegit per a la seguretat vial i és el principal motiu que ha portat a la Diputació a prioritzar l’execució d’una actuació que donara solució al problema”.

La inversió de 15.964.972 euros es distribuirà en tres anualitats: per a l’exercici del 2018 es destinen 3,5 milions, entre 6 i 7 milions al 2019 i la resta al 2020.

El projecte aprovat té 4.700 metres amb carril bici i cinc interseccions marcades per glorietes, a més de quatre ponts de vigues. També servirà com a ronda urbana per als veïns que vulguen desplaçar-se des d’un extrem del municipi a un altre. A més, inclou una plataforma peatonal per a afavorir la mobilitat no motoritzada.

Es traça des del sudest al nord de Bétera, de manera que conecte la CV-310 des de València amb el camí d’esta via que porta a Nàquera, sense necessitat de travessar el poble, i conectarà también amb la carretera que va a Olocau.

 

 

 

 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà