Els coets de Bétera posen llum i soroll a Fitur

L’Ajuntament de Bétera presenta a la fira un documental

El documental dels coets s’ha presentat a Fitur com la principal basa per visibilitzar l’atractiu turístic de Bétera. El regidor de Patrimoni, Joano Baudés i l’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, han explicat als assistents a la fira internacional de turisme el rerefons d’esta tradició tan arrelada al poble. «Ès una continuació del documental que presentàrem l’any passat, ‘Jo sóc alfàbega’ per a mostrar un altre dels elements essencials de la festa: els coets».

Joano Baudés ha destacat que tots els espectadors del documental presentat a Madrid han coincidit a dir que «és molt espectacular» i una ocasió única per a entendre com s’ha treballat la història des de dins».

El documental dels coets de 35 minuts transmet amb imatges impactants «la tradició coetera al poble, que està molt viva. I la peculiaritat de vore per dins el món de les penyes i el tema de la seguretat, cada vegada major, amb l’espai més acotat».

El regidor de Compromís ha afirmat que «la cinta parla de l’esforç de tot un poble per a poder mantindre unes tradicions molt vives, que han durat al llarg dels segles; una essència patrimonial i festiva que en altres llocs s’ha perdut».

L’alcaldessa de Bétera ha agraït la col.laboració del Patronat de Turisme de València i el treball de Javier Álvarez, de la productora Troppemedia, càmera i guionista del documental «amb moments apoteòsics que posen la pell de gallina».

fiturbeteraLa regidora de de Cultura i Festes, Raquel Puig ,assegura que Fitur és «un bon lloc per a donar a conéixer el nostre poble, el seu entorn rural, la seua gastronomia, però sobretot, i promocionar les nostres senyes d’identitat a través de la festa. Si l’any passat lluírem l’alfàbega i la festa de dia, enguany gaudirem de la nit, el color, de la llum i el soroll; és a dir, dels coets».

Amb tot, les alfàbegues tindran el seu protagonisme a través d’una nova publicació: ‘Bétera, la tradició de les festes d’agost’, una revista en tres idiomes (valencià, castellà i anglés) on es repassa de manera didàctica cada un dels actes.

De cara a l’any que hi ha la idea de presentar un relat de l’oferta turística de Bétera a nivell global, que incloga la gastronomia que ofereix la restauració local i la Calderona i en un futur, un projecte encara més ambiciós, que inclourà el Museu de la festa i els jaciments.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.