Les antigues escoles es remodelen per acollir el programa de salut mental de la Mancomunitat

En el nou espai en Bétera es desenvoluparà la rehabilitació dirigida a persones amb malalties mentals

Encara que el Programa de Rehabilitació i Inserció en Salut Mental de la Mancomunitat Camp de Túria va arrancar a Bétera el mes de gener, no va ser fins a la setmana passada quan els 7 alumnes que participen en estos moments es van traslladar a les antigues escoles de la localitat, instal·lacions definitives en les quals estaran treballant cada dia.

En este espai, totalment reformat i rehabilitat, es va celebrar ahir una jornada de portes obertes a la qual van acudir els alumnes del taller i les seues famílies, els tècnics de la Mancomunitat i de l’ajuntament de Bétera, els treballadors del programa i multitud de convidats entre els quals es trobaven alcaldes i regidors de la comarca, així com la Diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer.

Els usuaris del taller van ser els protagonistes de la vesprada. Ells mateixos van explicar mitjançant un vídeo en quin i com han estat treballant estes últimes setmanes, les seues sensacions i les seues primeres pors, però també els primers reptes aconseguits tant individuals com de grup.

Els alumnes han triat el nom del taller -PRISMA-, han decorat l’aula amb exercicis de papiroflexia, han ajudat a crear l’hort exterior i moltes altres coses amb l’objectiu que ahir l’espai estiguera preparat per a rebre als seus amics i familiars.

El Programa de Rehabilitació Psicosocial està dirigit a persones amb una malaltia mental i sorgeix de la necessitat d’oferir-los un canvi de vida i una millor assistència, afavorint la seua integració activa en la comunitat, generant autonomia persona i social, orientant i donant suport a les seues famílies, en definitiva, millorant la seua qualitat de vida. 

El taller admet en cada localitat on es desenvolupa, Bétera i Vilamarxant, fins a 14 d’alumnes. A Bétera ja formen part 7, i en els pròxims dies s’incorporaren altres 5.

Per a accedir a este programa cal tindre entre 18 i 65 anys, tindre un diagnòstic de malaltia mental crònica i estat psicològic estable, acudir a la Unitat de Salut Mental de referència i estar empadronats a la comarca de Camp de Túria.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà