EU reclama que se celebren Plens Ordinaris “per deixar als veïns fer les preguntes que estimen convenients a l’equip de govern”

La formació política opositora EUPV ha reclamat que l’Ajuntament de Bétera deixe de convocar Plens Extraordinaris, “en què els veïns no poder fer preguntes”; el nou alcalde d’esta població, el popular Germán Cotanda, aclara que tot es deu als terminis marcats per la llei.

José García

Reclamen des d’EUPV que el nou equip de govern de Bétera, format pel PP i l’UPIB, abandone la dinàmica de convocar Plens Extraordinaris, “cosa que impedeix que els veïns i veïnes puguen efectuar preguntes”.

Afegeixen des d’esta formació que “és molt negatiu que el nou equip de govern municipal comence la legislatura de la mateixa forma que la va acabar l’anterior govern” i recorden que l’any 2011 és un paradigma d’esta pràctica.

“Des de l’inici de la present legislatura, ja s’han convocat tres Plens Extraordinaris; si els sumen als sis que ja es varen convocar al 2011, al finalizar la pasada legislatura, ens trobem amb nou convocatòries extraordinaries i només una ordinaria”.

Consideren des d’EUPV que amb actuacions com estes “es restringeix la participació dels veïns i veïnes, els desmotiva i els allunya de la vida política local”, ja què als Plens Extraordinaris no existeix el punt de ‘Precs i Preguntes’, que és el que permet als veïns i veïnes assistents formular les preguntes que consideren oportunes a l’equip de govern.

EUPV demana que es complisca la Llei de Bases de Règim Local, que diu en l’apartat a) de l’article 46.2: “El Ple celebra sessió ordinària, com a mínim, cada mes en els ajuntaments de més de 20.000 habitants“.

L’alcalde de Bétera, el popular Garmán Cotanda, ha volgut restar-li importancia a estes queixes de la formació d’esquerres, tot i que s’ha mostrat molest amb la forma en què estes s’han exposat: “Es un assumpte que ja he parlat amb ells: tot es deu als terminis legals. Els treballs per organitzar la constitució del nou equip de govern varen comenár a finals de juny i, amb l’elaboració de les comisions informatives, era imposible ajornar la presa de posessió dels càrrecs, fet que va motivar que es tingueren que celebrar alguns Plens Extraordinaris”, explica Contanda.

“Tot s’ha degut a la falta de temps, però puc agarantir que els pròxims Plens serán ordinaris i es produiran respectant allò que s’estableix a la llei, com sempre s’ha fet a la corporació de Bétera”, ha conclós Cotanda.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà