La Comunitat de Regants de Bétera, exemple de bona gestió

El passat 27 d’abril es va celebrar la Junta General de la Comunitat de Regants de Bétera, que va comptar amb la presència de la consellera d’Agricultura, Maritina Hernández, i de l’alcalde del municipi, Germán Cotanda.

José García

Esta comunitat de regants rep fonamentalment els recursos del Canal Principal del Camp de Túria, i s’ha caracteritzat per l’aplicació de la tecnologia de l’aigua més avançada “per l’optimització dels recursos i la millora de la competitivitat de la seua agricultura”, segons va comentar la consellera d’Agricultura.

Tant Germán Cotanda com Maritina Hernández varen qualificar a la Comunitat de Regants de Bétera com  un bon exemple de cultura de l’aigua. El primer edil beterense, per la seua banda, va felicitar els regants pel seu treball i esforç i va mostrar la seua satisfacció pel reconeixement que tenen els Regantes de Bétera a la Comunitat Valenciana.

Segons Hernández, “la Comunitat de Regants de Bétera és un exemple de gestió eficient i solidària, un fet que defineix la cultura de l’aigua que s’ha implantat a la Comunitat Valenciana amb l’esforç dels regants i de l’Administració”. La consellera va destacar la bona feina d’esta comunitat de regants “pel seu eficient ús de l’aigua”.

En el període 2007-2011 s’han modernitzat 236 hectàrees de regadiu en el Camp de Túria i s’han construït infraestructures amb capacitat per a 13.665 metres cúbics que impliquen una inversió de 4,6 milions, a la qual cal afegir altres 24 milions d’euros en diferents obres de caràcter hidràulic, en l’àmbit de la depuració, reutilització i aprofitament de l’aigua.

 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà