L’oposició política i la plataforma ciutadana ‘Bétera per l’aigua’, en contra de la privatització dels serveis d’aigua i de clavegueram

L’equip de govern de Bétera (PP i UPIB) ha anunciat la seua intenció de privatitzar el servei d’aigua potable i de clavegueram en el nucli urbà, considerant eixa decissió com la més positiva per a Bétera. Formacions de l’oposició política i la plataforma ciutadana ‘Bétera per l’Aigua’  s’han posicionat en contra d’esta decisió.

José García

S’explica des del consistori que en altres zones del municipi ja eren empreses privades les que prestaven estos serveis i que en el nucli urbà, “el subministrament necessitava amb urgència realitzar inversions importants per a la millora de la qualitat de l’aigua, que superava des de fa temps els valors límits de nitrats”.

Les inversions necessàries per corregir esta situació, afigen fonts consistorials, “no eren possibles ja que el servei és deficitari, perquè els ingressos generats amb els rebuts de l’aigua al preu actual no cobreixen les despeses mínimes”. La quantia dels ingressos als quals al·ludeix este regidor se situa en uns 3 milions d’euros i el període d’explotació del servei serà de 25 anys.

Pau Pertegaz, portaveu de la plataforma ‘Bétera per l’Aigua’, ha deixat clara la postura del col·lectiu al que representa: “L’aigua és un servei públic bàsic i privatitzar-lo suposarà un encariment dels costos. A més, si l’empresa que adquireix eixe servei paga 3 milions per fer-se amb ell i després ens puja les tarifes, és el poble qui acaba pagant la privatització. I si una empresa està disposada a pagar eixa quantitat per un servei que es presenta com a deficitari, serà que no ho és tant”.

El PSOE també s’oposa a la privatització: “Es tracta d’una decisió per a tapar el dèficit de l’Ajuntament. Este servei és deficitari perquè des de 2004 no s’ha actualitzat el seu preu. Ara es passa de pagar 0,158 euros per m3 a pagar 1,371 euros per m3. Cal mantindre el servei públic, rebaixar els costos que fan que augmente el subministrament i adequar els preu de l’aigua a la realitat actual”.

Des de la ‘Coalició Compromís’ es considera un “greu error” privatitzar el servei d’aigua i es creu necessari conéixer l’opinió de tots els veïns del poble respecte a este assumpte. El portaveu de EUPV a Bétera, Luis Poveda, ha exposat “el més absolut rebuig” de la seua formació a esta decisió de la corporació municipal.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà