Comerç local, el motor de l'Economia dels pobles

‘Coalició Compromís’ proposa que l’alcalde i els regidors alliberats renuncien a la seua paga extra de Nadal

La portaveu de ‘Coalició Compromís’ a l’Ajuntament de Bétera, Cristina Alemany, ha proposat que alcalde i regidors alliberats renuncien a la paga extra de Nadal, en un plantejament que està en consonancia amb les darreres mesures adoptades pel govern d’Espanya, segons creu esta regidora. Des de l’Ajuntament es respon que eixe tipus de propostes ja les està avaluant l’equip de govern.

José García

Es reclama des de la ‘Coalició Compromís’ que, “per a este any, tant a l’alcalde com als dos regidors alliberats en l’equip de govern municipal, se’ls suprimisca la paga extra de Nadal”. Comenta la portaveu d’esta formació, Cristina Alemany, que actuant d’eixa manera “es fa un gest de solidaritat i justícia cap als funcionaris de les diferents administracions, incloent als de l’administració local de Bétera, afectats per les darreres mesures adoptades pel govern de Mariano Rajoy”.

Es refereix la portaveu d’esta formació opositora a l’augment de l’IVA reduït i de l’IVA general; la reducció de la prestació per desocupació; la reducció del 30% del nombre de regidors/es en tots els ajuntaments de l’Estat; la privatització o liberalització del transport ferroviari i aeroportuari i la supressió de la paga de Nadal per al 2012 entre els funcionaris. “No són totes les mesures, però sí algunes de les més controvertides que Rajoy presentà”, ha dit esta regidora.

Considera Alemany que eixa batería de mesures impulsades pel govern d’Espanya i fetes per estalviar 65.000 milions d’euros en dos anys “es injusta, ineficaç i antisocial, ja que asfixia una miqueta més les malparades economies de molts ciutadans i ciutadanes, evidenciant que el govern de Rajoy té una ideología clara: fer política per a només el 1% de la població, en perjudici de l’altre 99%”.

Resposta de l’equip de govern
L’alcalde de Bétera, el popular Germán Cotanda, ha contestat a la proposta efectuada des de l’oposició en els següents termes: “L’equip de govern de Bétera ja està avaluant alternatives en eixe àmbit: una opció és renunciar a la paga de Nadal dels regidors alliberats i l’altra, promoure una rebaixa del sou del 7%, seguint el model recentment iniciat pel rei d’Espanya”.

“En qualsevol cas, la corporació té previst reduir la retribució que l’equip de govern i representants de l’oposició perceben per assistir a Plens, etc. Així mateix, ja hem baixat el nombre de regidors alliberats (actualment són 3, davant els 5 que hi havia a l’anterior legislatura) i, de la mateixa manera, ja no comptem amb cap assessor en l’Ajuntament, a diferència de molts altres consistoris del Camp de Túria”, ha conclòs Cotanda.

1 Comment
  1. Compromis a salto de mata. Tira a todo lo que se mueva. El Ayuntamiento en las nubes, tirando balones fuera. No cobraran la paga porque se rigen por las mismas normas que los funcionarios. ¿Tan tocat o tan fet aire ?

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà