Coalició Compromís denuncia la presencia d’un abocador incontrolat al Camí del Pou de Sant Ramon

Des de la Coalició Compromís s’ha denunciat la presencia d’un abocador no controlat de purins (excrements i orins dels porcs) en un camp que està al costat d’ una granja que hi ha al Camí del Pou de Sant Ramon de la localitat. Des de l’Ajuntament es diu que no es tenia constancia d’eixa situación i que s’investigarà.

José García

En grup de Coalició Compromís ha advertit a l’equip de govern de Bétera de la presencia d’un abocador incontrolat de purins a la zona del Camí del Pou de Sant Ramon. Els membres d’esta formació política opositora ha explicat qure este tipus d’abocaments impliquen un risc per a la salut de les persones.

La regidora d’Agricultura al consistori beterense, Elia Verdevío, ha comentat al respecte que no tenia notícia del fet i afegí que atendría la petició feta des de la Coalició Compromís, per fer una inspecció immediata a la zona, amb agents de la Policia Local, per prendre les mesures legals que siguen pertinents en este assumpte.

La normativa estatal obliga a disposar de basses per a l’abocament de les restes de purins: éstes han de ser unes basses correctament tancades i impermeabilitzades, per evitar el risc de filtració i contaminació de les aigües superficials i subterrànies.

“No seguir la normativa no només representava un perill directe per a la salut de les persones, ja que els clots estan oberts i sense senyalitzar, sinó també per el Medi Ambient”, denuncia Cristina Alemany, portaveu de la Coalició Compromís a Bétera.

Alemany explica què a la granja del Camí del Pou de Sant Ramon no hi han estes mesures de control, i “s’aboca els excrements i els orins dels porcs en clots que estan a l’aire lliure, sense cap tipus de senyalització, ni tancament”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà