Representants d’EUPV reclamen el restabliment del servei d’ambulàncies a 24 hores en els municipis afectats per eixa ‘reducció’

El Camp de Túria
La diputada autonòmica d’EUPV, Marina Albiol, es va reunir ahir amb regidors i coordinadors d’EUPV de Xest, Bunyol, Godella, Picassent, Tavernes de la Valldigna i Bétera, poblacions afectades per la decisió de la Conselleria de Sanitat de reduir el servei d’ambulàncies de 24 a 12 hores, amb l’objectiu de reclamar el restabliment d’eixa atenció.

José García

La decisió de la Conselleria de Sanitat de reduir el servei d’ambulàncies a 12 hores no només afecta, en la comarca del Camp de Túria, a Bétera; eixe canvi també afecta a pobles veíns, com Nàquera i Serra. Ara, el servei d’ambulancies s’ha reduït un 50%, fet que ha provocat indignació entre els representants d’Esquerra Unida, que reclamen a les autoritats autonòmiques el restabliment del servei de 24 hores.

Els dirigents d’esquerres de les poblacions afectades relataren a Albiol la “preocupant i greu situació que està provocant aquesta reducció del servei, que s’ha establert sense diàleg, reduint els drets de les persones a ser atesos amb rapidesa i seguretat”. Estos representants polítics exigeixen a la Conselleria el restabliment “d’immediat” el servei a les 24 hores perquè “amb les seues retallades, que en molts casos, les persones estan en risc de perdre la seua vida”.

Els canvis en el servei d’urgàncies han provocat, segons els representants d’EUPV, que el temps d’espera ha passat dels 15 minuts fins els 35 minuts “i, en alguns casos, 45 minuts”; esta situació, segons Marina Albiol, “és insostenible” i, per això, se li demana a la ciutadania que participe en una “campanya de denuncia” per donar a conèixer este tipus de fets, amb l’objectiu d’aconseguir el restabliment del servei de 24 hores.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà