Confrontació entre govern i oposició política, respecte al criteri seguit en la coetà del 16 d’agost

El Camp de Túria
Els representants de la Coalició Compromís han mostrat la seua sorpresa amb el criteri seguit, des de l’equip de govern, a l’hora de determinar el criteri dels carrers on es poden llançar els focs d’artifici que s’empren en la coetà del dia 16. L’Ajuntament, per la seua banda, explica que el criteri seguit és el d’asegurar la viabilitat de la festa, mantenint la tradició i reduint el perill.

José García

Des de la Coalició Compromís no s’ha rebut bé l’anunci de l’equip de govern local (PP, UPIB i Mas Camarena) de reduir el nombre de carrers en què es poden llençar coets, en la coetà que se celebra el dia 16 d’agost a Bétera.

La portaveu d’esta formació opositora, Cristina Alemany, denuncia que esta decisió s’ha pres “sense comunicar-li als partits polítics de l’oposició quin ha sigut el criteri seguit ni les raons de la retallada de carrers en es poden tirar els coets. No s’ha comptat amb nosaltres i encara no saben per qué s’ha passat de poder llançar coets per tot el pobre, com va ser el cas de l’any passat, a només poder fer-ho a una 30 de carrers o trams de carrer, que és la situació d’enguany”.

Alemany considera que en esta decisió “han pesat més les pressions d’alguns veïns que els criteris objectius, que haurien d’estar consensuats i exposats a tot el poble. A més, s’ha actuat amb precipitació, sense donar explicacions i sense existir temps suficient per poder fer-se reclamacions i debats”.

La portaveu de la Coalició Compromís a Bétera defineix els possibles criteris seguits per l’equip de govern com “incoherents” y s’ha mostrat “preocupada” perquè considera que els continus canvis en esta festa “poden ser el primer pas per acabar amb la coetà tal com s’ha fet tota la vida: pels carrers del poble.

Explicació de l’equip de govern
Fonts de l’equip de govern justifiquen els canvis efectuats en esta celebració popular, respecte als criteris d’anys anteriors, en la voluntat de l’equip de govern de preservar precísament la continuitat d’esta festa: “No tenim major interés que mantindre esta celebració tan arrelada al nostre poble, però complint els criteris de seguretat”.
 
Estes mateixes fonts comenten que s’ha prioritzat el compliment de la seguretat requerida per la normativa vigent, al temps que s’habiliten llocs especialmente preparats per acollir la festa de la coetà: “D’una banda es te en compte la voluntat dels veïns que participen a la festa i d’altra, el respecte per aquells veïns que no formen part de la coetà. Tots ells han de ser tinguts en compte”.

Per això, “els carrers habilitats són aquells que compten amb la presencia de les obreres i els majorals, i zones especialment preparades per acollir els focs artificials amb absoluta seguretat, amb presència d’agents de Policía Local o de Protecció Civil”, conclouen estes fonts.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà