Compromís presenta una moció per declarar el municipi lliure d’incineradores

Compromís presenta una moció contra les incineradores a Bétera

 

El grup Compromís en la població de Bétera ha presentat una moció per rebutjar una hipotètica instal·lació d’una planta incineradora en el poble, apostant per mètodes de reciclatge i compostatge dels residus.

 

Pau Tineo

 

Cristina Alemany, portaveu de Compromís per Bétera ha justificat la moció presentada alegant que “fa uns anys, ja sonà Bétera com a possible localitat en la qual ubicar una planta incineradora per a la gestió de residus. Amb l’aprovació definitiva del PIRCV (Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana) es deixa oberta la porta a este tipus d’instal·lacions. Compromís per Bétera no vol, en cap cas, que s’ubique una instal·lació d’estes característiques i, per tant, presenta esta moció”.

 

Des de Compromís s’alerta que el PIRCV és extremadament lax quant al mesurament d’emissions provocades per la combustió dels residus en les plantes cimenteres; accepta un 90% dels residus generats en la indústria com a material combustible; prescindeix de mesurar les emissions produïdes en l’entorn de les plantes; deixa de justificar que el residu que pretén “valoritzar” siga efectivament “valoritzable” energèticament; i propicia l’incompliment de la jerarquia en el tractament de residus, en nom d’una mera rendibilitat empresarial de la qual no avalua les seues perilloses conseqüències.

 

Per finalitzar, es subratlla que el marc normatiu comunitari arrossega un creixent qüestionament de la incineració, en oposició al model d’incineració que pretén desenvolupar la Generalitat Valenciana.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà