Bétera instal·la dos estacions meteorològiques

estación meteorológica Bétera

Les estacions estan situades a la Casa de la Cultura i a la urbanització Torre en Conill

Un servei meteorològic personalitzat això és el que ha aconseguit l’Ajuntament de Bétera amb la instal·lació de dos estacions meteorològiques en el municipi que permetran, entre uns altres, una major predicció meteorològica davant fenòmens ambientals adversos.

Prevenció i alerta a la ciutadania són dos dels avantatges que ofereix la instal·lació d’aquestes estacions que estan situades a la Casa de la Cultura així com també a la urbanització Torre en Conill. Ja que possibiliten una via directa d’informació meteorològica a l’àrea de Medi Ambient amb suficient marge de temps per a implementar qualsevol tipus de mesura i actuació en la població.

A més un dels beneficis que ofereix aquest servei meteorològic és que els veïns i veïnes de Bétera podran sol·licitar a través de l’Ajuntament informes detallats per a poder reclamar a les asseguradores qualsevol possible mal patit després d’algun episodi sever que haja afectat la localitat. Un benefici directe per als agricultors de Bétera que any rere any pateixen les conseqüències climatològiques adverses.

En aquest sentit, l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío ha apuntat que “és una mesura més que abordem per a ajudar als nostres agricultors que cada any i després de pluges o temporals acompanyats de pedra, veuen perjudicades les seues collites”.

L’obtenció d’aquests informes permetrà documentar de manera fefaent els fets ocorreguts enfront de les asseguradores. Un servei que es complementa amb l’obtenció de dades que permeten a la ciutadania conéixer millor el clima per a gaudir de l’oci i el temps lliure en el municipi.

Al seu torn, cal destacar, tal i com ha informat la regidora de Medi Ambient, Gloria Campomanes, que “aquestes dos estacions meteorològiques municipals estan programades per a enviar alertes quan detecten algun valor que puga comportar risc manifest per a la població com a pluja intensa, vent fort, altes temperatures, situació de risc d’incendis”. Això permetrà al Consistori estar advertit de manera immediata de la intensitat del fenomen que s’estiga produint en el terme municipal de Bétera amb independència d’on et trobes o de l’hora del dia en què es produïsca l’episodi, permetent un major grau de resposta i rapidesa en les actuacions municipals.

Més enllà d’això, el servei meteorològic que ofereixen aquestes estacions permet obtindre una informació precisa, no sols de fenòmens severs, sinó d’informació de cara a tots aquells actes municipals de caràcter cultural, festiu, turístic, gastronòmic o lúdic que s’organitzen al llarg de l’any per a poder decidir i programar-los amb les majors garanties possibles i aconseguir l’èxit dels esdeveniments programats.

El temps a Bétera a l’abast de la ciutadania

A més els veïns i veïnes de Bétera també poden obtindre informació meteorològica detallada del municipi gràcies a la web https://inforatge.com/meteo-betera on trobaran la previsió diària i per a pròxims dies així com també dades històriques recollides per les estacions o un blog amb divulgació de temes meteorològics i mediambientals, entre altres.

Uns serveis que permeten a l’Ajuntament mantindre’s al dia sobre el temps i preveure, de manera més immediata, la incidència de greus situacions d’inestabilitat per a minimitzar l’impacte a Bétera.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà