El Consistori sol·licitarà que la festivitat de les alfàbegues estiga declarada Festa d’Interés Turístic Nacional

Festa de les Alfàbegues a la Mare de Deu

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Bétera proposarà una moció al pròxim Ple municipal per sol·licitar la declaració de Festa d’Interès Turístic Nacional per a les ‘Festes de les Alfàbegues a la Mare de Deu d’Agost’. Una festivitat única que reuneix cada any a milers de visitants de tot arreu del món i que s’ha convertit en un dels atractius turístics més importants d’aquesta població del Camp de Túria.

I.G.

De fet, la Festa Major de tots els beteranos ja va estar declarada Festa d’Interès Autonòmic mitjançant una resolució que data del 14 de desembre del 2007 per part de la Conselleria de Turisme de la Generalitat Valenciana. Aquesta declaració provocà que l’Ajuntament hagués d’esperar un temps reglamentari per sol·licitar la nova catalogació com a Festa d’Interés Turística Nacional. Una vegada complit el termini, des de la Regidoria de Turisme es proposarà l’aprovació d’aquest punt en el pròxim Ple que se celebrarà el dilluns 3 de febrer.

En aquest sentit, la regidora de Turisme, Victoria Cremades, ha declarat que “després de cinc anys d’esforç i de dedicació per a la recopilació de la documentació necessària, i amb el suport de l’equip de Govern, confiem en que el Ministeri de Turisme ens avalue positivament per concedir al poble de Bétera la declaració de Festa d’Interès Turístic Nacional que es mereix aquesta festivitat única i especial com la nostra de les alfàbegues”.

Cremades ha afegit que “es tracta d’una festa sense precedents a la qual cada any acudeixen milers i milers de visitants i turistes, no només de la Comunitat Valenciana, i esperem que tot el poble de Bétera compartisca amb nosaltres la il·usió, l’orgull i l’esperança d’aconseguir que la nostra festa més estimada, la Festa de les Alfàbegues a la Mare de Déu, siga declara Festa d’Interès Turístic Nacional el més prompte possible”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà