S’inaugura el nou ecoparc fixe del poble, que ha tingut una inversió de 200.000 des del CVI

Des d’ahir dimarts, Bètera compta amb un nou ecoparc fixe al poble. Està situat al polígon de l’ Horta Vella i va ser presentat en un acte en el que van estar diverses autoritats de la comarca del Camp de Túria. L’ecoparc fixe de Bètera, que ha tingut una inversió de 200.000 euros ,s’ha acabat en cinc mesos. Bètera s’afegeix així a una xarxa que ja compta amb 28 mostres d’ecoparcs fixes.

Jesús Pérez

La nova instal·lació millora el trasllat els residus tòxics amb components contaminants com poden ser els enderrocs, fusta, olis, piles, bombetes, petits i grans electrodomèstics, a més dels aparells elèctrics i electrònics, tèxtils, cartró, paper, vidre, envasos i material informàtic.

A la presentació del nou ecoparc van acudir l’alcalde de la població, German Cotanda; el president del Consorci València Interior (CVI), Javier Cervera; el gerent del CVI, Àngel Rodríguez; l’alcaldessa de la Pobla de Vallbona i presidenta de la Mancomunitat del Camp del Túria, Mari Carmen Contelles;  i diversos representants de les poblacions de Nàquera, la Pobla de Vallbona i Bètera. A l’acte també van assistir alumnes del col·legi Parroquial ‘Marqués de Dos Aguas’, que estan fent un estudi sobre la gestió de residus.

Àngel Rodríguez va detallar la funció de l’ecoparc, destacant la fase d’idenificació i la de pesar el fem que en este espai es diposita. A banda, existeix una classificació residual que determina els punts que es poden acumular a ‘Mi Cuenta Ambiental’, una iniciativa que premia als usuaris que major implicació te en la correcta separació del fem. Esta proposta estarà activa a les poblacions que formen part del CVI a partir de l’1 de març.  

El president del CVI, Javier Cervera, va animar a la utilització de les instal·lacions “perquè creixca el reciclatge com ha passat a altres municipis”, entre els que va citar la Pobla de Vallbona. A més, Cervera va exhortar als veïns a reciclar “perquè així el Consorci pot reduir la taxa de rebut de reciclatge”. Cervera va explicar que els ecoparcs “són una eina per tots els veïns i, a més, ens ajuden a repercutir en el desenvolupament de l’economia social”.

Per la seua banda, Germán Cotanda va veure l’ecoparc com “una reivindicació històrica a Bètera i, gràcies a la col·laboració amb el CVI, els veïns del nostre poble van a comptar amb unes instal·lacions adequades i de fàcil accés per poder reciclar i dipositar tot tipus de residus”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà