Bétera avança en la construcció de l’Espai Jove i d’Igualtat

Bétera, jove igualtat

Aquestes instal·lacions es construiran en una parcel·la de més de 3000 metres quadrats al carrer La Creu

Aquest mateix matí s’ha col·locat el cartell que anuncia la pròxima construcció de l‘Espai Jove i d’Igualtat de Bétera que donarà resposta a la històrica demanda de la joventut en el municipi. Unes instal·lacions que es construiran al carrer La Creu i que no sols donaran resposta a la població juvenil sinó que també acolliran un espai dedicat a la promoció de la igualtat i de l’apoderament de la dona. En total, 3.000 metres quadrats oberts a la ciutadania que comptaran amb una inversió d’1.695.442,27€.

Aquesta gran inversió, és, segons afirma la regidora de Joventut, María Segura, “una de les grans apostes en aquesta legislatura d’aquest Equip de Govern per la joventut de Bétera” i que tal com indica l’Alcaldessa, Elia Verdevío, “som un Equip de Govern que compleix i fa realitat les demandes dels veïns i veïnes”.

Segons ambdues, “aquesta construcció revitalitzarà la zona i donarà cabuda a molts veïns i veïnes perquè els seus espais acolliran les nombroses activitats que es plantegen des de la regidoria de Joventut i Dona i Igualtat”.

L’espai

Les instal·lacions estan pensades al mínim detall. Tant és així que el disseny de la façana de l’edifici principal està inspirat en la silueta del Castell de Bétera, “va ser una idea que ens van plantejar i ens va agradar molt. Conjugar un edifici tan representatiu i amb tanta història amb la modernitat arquitectònica del Espai Jove i d’Igualtat”.

L’edifici es compondrà d’un vestíbul d’accés amb buit a doble altura on se situarà una recepció. En la planta baixa se situarà el Espai Jove amb una sala de formació, que puga ser utilitzada com a lloc d’estudi, biblioteca o espai en el qual desenvolupar cursos i tallers. A més i tal com explica, María Segura, “també disposarà d’un espai multiusos i una sala lúdica que puga ser visitada pels nostres joves de manera habitual i que es convertisca en centre de referència i espai on trobar-se i passar l’estona amb opcions també d’oci com a ping-pong, jocs de taula…”.

A més la planta baixa també albergarà despatxos, una aula d’informàtica, una cuina i una sala de reunions a més de lavabos.

Inversió de futur

La construcció d’aquestes instal·lacions suposen en l’àmbit juvenil el compliment d’una reivindicació històrica per part de la població jove de Bétera, “els adolescents ens han vingut manifestant des de l’inici de la legislatura en tots els processos participatius i fòrums juvenils que hem obert la creació d’un espai propi i de referència on dur a terme els programes dirigits per la nostra àrea tant a nivell formatiu com a nivell d’oci i entreteniment”.

Amb aquest espai l’Ajuntament busca a més promoure l’arrelament de la joventut del municipi i la seua participació activa. “Tot això amb l’objectiu que cresquen, es desenvolupen i maduren en un entorn propici, en harmonia, on es practiquen els valors de solidaritat, sentiment de pertinença, respecte i responsabilitat veïnal”, ha recalcat la regidora de Joventut.

Espai d’Igualtat

Al seu torn, aquestes instal·lacions també albergaran l’Espai d’igualtat que, situat en la segona planta de l’edifici, estarà dedicat a la promoció, sensibilització i conscienciació ciutadana en la igualtat així com l’apoderament de la dona.

Un espai per al gaudi de veïns i veïnes que estarà abrigallat per les associacions de dones de Bétera: Associació Mestresses de casa i Consumidors-TYRIUS, Associació Dones Progressistes, Associació Pro Casa de la Dona i Associació Cultural de Dones Amanecer.

“Entre tots farem d’aquestes instal·lacions un espai per a la convivència, la participació i les relacions humanes entre homes i dones” ha destacat l’Alcaldessa de Bétera i regidora de Dona i Igualtat.

L’Espai d’Igualtat serà una instal·lació diàfana que s’equiparà segons convinga i que servirà per a acollir multitud d’activitats programades tant des de la regidoria com des de les pròpies associacions.

De manera que, tal com ha explicat, Elia Verdevío “es treballe l’equitat en la societat per a transformar la posició de les dones en tots els àmbits potenciant així la cohesió social en el nostre municipi”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà