Bétera aposta per la digitalització dels seus majors

informatica mayores.2-2

L’àrea de Drets Socials ha posat en marxa un Taller d’Informàtica i Mòbils per a la població sènior del municipi

La transformació digital en la societat s’ha accelerat amb la crisi sanitària per la Covid-19 i ha suposat una bretxa digital per a les persones majors, aquesta situació ha fet que l’Ajuntament de Bétera, a través de la seua regidoria de Drets Socials, haja posat en marxa un Taller d’Informàtica i Mòbils que permetrà a la població sènior beterana familiaritzar-se amb les noves tecnologies i poder desembolicar-se quotidianament.

“Els nostres majors no poden quedar-se arrere en aquesta era postcovid on és fonamental que tinguen unes nocions bàsiques per a defensar-se enfront de la digitalització existent”, ha assenyalat l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío. “Des del Consistori volem capacitar als nostres majors perquè puguen seguir amb el dia a dia i no se senten exclosos. Treballem per una inclusió digital real entre la nostra població sènior”, ha continuat.

Gràcies a aquest Taller els majors de Bétera podran manejar-se tant amb l’ordinador com amb el mòbil i també aprendre a fer gestions diàries amb el banc o altres organismes. L’objectiu d’aquest Taller és acurtar la bretxa digital intergeneracional servint de pont entre les noves tecnologies i un sector de la població que no són natius digitals.

Aquest curs, que es realitzarà en l’edifici La Penya, c/ Calvari s/n, tindrà lloc els dilluns i dijous, de març a novembre, exceptuant juliol i agost, en horari de 09:30h a 11:00h i de 11:30h a 12:45h. El Taller s’ha organitzat en dos nivells, bàsic i avançat depenent de les nocions prèvies que tinguen els participants.

D’aquesta manera, s’ha obert una convocatòria a la ciutadania dirigida a veïns i veïnes a partir de 55 anys que tinguen interés en aquesta formació digital. La convocatòria estarà oberta fins al pròxim 15 de març i es realitzarà per ordre de sol·licitud mitjançant Registre d’Entrada Municipal.

Tal com indica la regidora de Drets Socials, María Segura, “el taller és gratuït fins a completar l’aforament que disposa de places limitades”. Al seu torn ha explicat que encara que l’aula on es realitzarà el Taller disposa d’ordinadors, tots els participants han d’acudir amb el seu telèfon mòbil “és important que vinguen amb els seus propis mòbils per a realitzar les pràctiques directament des del seu dispositiu”.

A més, i seguint aquesta línia, María Segura, ha afirmat que “més enllà de l’entreteniment, saber utilitzar aquests dispositius suposa un mitjà eficaç contra la soledat i l’exclusió social”.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.