Bétera posa en marxa el seu Insectari Municipal

insectario bétera

La cria massiva del cryptolaemus d’enguany ja s’ha realitzat en el nou insectari instal·lat en la Base d’Obres

Amb l’objectiu de fer costat als agricultors i continuar promovent el control de plagues en l’agricultura local l’Ajuntament de Bétera ha posat en marxa un nou insectari municipal en la Base d’Obres. D’aquesta manera, el Consistori ja compta amb dos espais dedicats a la cria massiva d’espècies que combaten les plagues que venen patint els agricultors cada any.

“Amb aquest nou insectari es dona resposta a la gran demanda actual que existeix per part dels agricultors del terme que es veuen desbordats davant l’atac de la plaga del cotonet. És un compromís d’aquest Ajuntament estar al costat dels nostres agricultors i treballar colze a colze amb ells”, ha manifestat l’Alcaldessa de Bétera i regidora d’Agricultura, Elia Verdevío.

Aquest nou insectari compta amb tres cambres preparades i adequades, unes instal·lacions amb control de temperatura i humitat específics per a cobrir les necessitats existents de la cria. “Hem realitzat una inversió totalment necessària per a salvaguardar les collites dels nostres agricultors, una inversió a futur que ens beneficia a tots”, ha destacat Elia Verdevío.

Bétera és un municipi amb una arrelada tradició agrícola que compta amb grans zones rurals i nombrosos agricultors dedicats als cítrics. En aquesta línia la regidora d’Agricultura ha assenyalat que “amb aquest espai s’ofereix als agricultors de Bétera una alternativa més ecològica, sostenible i respectuosa amb el medi ambient. El futur dels nostres agricultors i dels nostres cítrics passa per donar solucions”.

A més, el Consistori no es tanca portes i valora la possibilitat “que en l’insectari es crien altres espècies per a combatre altres plagues a futur”, ha destacat l’Alcaldessa.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà