Bétera lidera el projecte WORK ON per a fomentar el coneixement d’Europa

Bétera Europa

La iniciativa està formada per tres esdeveniments transnacionals a Bétera, Lourinhã i Brussel·les on es realitzaran activitats relacionades amb la joventut

Bétera participa en el projecte WORK ON que té com a objectiu acostar Europa, la seua història, ciutadania, polítiques, programes de formació a nivell europeu i altres programes d’especialització professional a uns 400 participants del municipi de Bétera (Espanya), Lourinhã (Portugal) i Brussel·les (Bèlgica). Aquest projecte està cofinançat pels Fons Europeus i compta amb un pressupost de 29.070€.

“Amb aquesta iniciativa es pretén, entre altres objectius, reduir la taxa de desocupació dels municipis que ens hem associat, al mateix temps que oferim oportunitats per als habitants de cada lloc, augmentant la consciència de ciutadania europea i tractant assumptes europeus que ens beneficien a tots els integrants”, ha assenyalat l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío.

El projecte WORK ON pretén servir de plataforma de difusió perquè prop de 400 participants pertanyents als municipis socis (Bétera, Lourinhã i Brussel·les) tinguen un coneixement més profund sobre Europa així com de programes de formació, mobilitat europea i altres programes d’especialització professional. Fomentant, així, un major ventall d’oportunitats per als ciutadans i augmentant la consciència de ciutadania europea.

Activitats en els tres llocs

Per a dur a terme aquest projecte s’han organitzat diverses jornades a Bétera, Lourinhã i Brussel·les. D’aquesta manera, cadascun dels esdeveniments de 3 dies de duració, inclou conferències, tallers, intercanvi d’experiències i altres activitats on es treballarà en l’elaboració d’una guia amb recomanacions, millores i millors pràctiques capaces d’implementar una difusió més inclusiva i adaptada dels programes de joventut, ja que són el nucli potencial per al futur de la Unió Europea.

A més, el projecte permetrà als municipis realitzar una aproximació directa de la situació actual de la joventut en els seus municipis. Per això, aquesta guia pretén servir d’exemple de bones pràctiques no sols per als municipis associats, sinó també per a la resta dels països de la UE, treballant així directament sobre la joventut a nivell europeu.

Bétera serà el primer municipi a començar amb aquestes jornades de treball del 30 de setembre al 2 d’octubre on espera rebre a la ciutadania de Lourinhã i Brussel·les.

En definitiva, el projecte WORK ON reforçarà el sentiment de ciutadania europea i millorarà les oportunitats per a la joventut de Bétera, Lourinhã i Brussel·les.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà