Compromís per Bétera proposa la gratuïtat en la taxa del cementeri per a les víctimes del franquisme

Cementerio Bétera

Els familiars recolliran les restes i han traslladat la voluntat de soterrar-los al seu poble

El grup municipal de Compromís a l’Ajuntament de Bétera ha presentat una proposició que es debatrà i votarà en el ple ordinari d’octubre en la qual sol·licita una bonificació de la taxa municipal per a soterrar al cementeri municipal de manera gratuïta les persones afusellades al llarg de la repressió franquista.

En un comunicat, la formació política recorda que l’any 2007 s’aprovà la llei de Memòria Històrica en què es buscava tant la reparació moral com la recuperació de la memòria personal i familiar de les víctimes. Un dels punts més importants d’esta llei incidix en la col·laboració en la localització i identificació de les víctimes, mitjançant l’elaboració d’un mapa de fosses i de protocols per a la seua exhumació. “Al llarg d’estos últims anys hem vist com els cossos de veïns de Bétera eren exhumats tant de Paterna com de Llíria, dos dels punts on s’han trobat restes de beterans”, afirma Cristina Alemany, portaveu de Compromís per Bétera.

“En breu els familiars recolliran les restes dels familiars i ens han traslladat la voluntat de soterrar-los al seu poble. Que no hagen de fer-se càrrec de les despeses que suposa traslladar i soterrar les restes al cementeri municipal seria un acte més de reparació cap a estes persones assassinades per lluitar i defensar la democràcia”, continua Alemany.

“Quasevol persona al món té dret a poder plorar, vetlar i recordar les persones estimades mortes, sobretot, en un procés tan traumàtic com este. L’objectiu d’esta proposta és no posar més barreres a un procés, com acabe de dir, de per si traumàtic. Esperem que tots els grups l’aproven demostrant així la seua humanitat”, conclou la portaveu del grup municipal.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà