Compromís proposa la instal·lació de fanals solars a les urbanitzacions no consolidades

Pleno junio Bétera

Ha registrat una moció al ple de novembre

El grup municipal de Compromís ha registrat una moció per al ple ordinari de novembre en què proposa dues intervencions per a millorar la qualitat de vida del veïnat de més d’una vintena d’urbanitzacions no consolidades del municipi.

La primera de les propostes fa referència a la instal·lació de punts de llum solar en diferents ubicacions estratègiques dels nuclis de població de la localitat que es troben en esta situació. “Estos fanals es podrien situar majoritàriament on hi ha contenidors, per millorar el reciclatge, encara que també a bústies de correus o a punts crítics de circulació dins de les urbanitzacions”, especifica Cristina Alemany, portaveu del grup municipal.

Pel que fa la les intervencions amb DTS, que consistix en l’aplicació de dues capes de lligant intercalant dues capes de graveta, també seria beneficiós per als residents dels més de vint nuclis de població que té Bétera no consolidats, ja que milloraria els accessos i, en definitiva, la circulació d’estes zones.

Per portar endavant esta proposta, des de Compromís per Bétera sol·liciten que “s’impulse urgentment este expedient amb l’emissió dels corresponents informes jurídics i tècnics”. Cristina Alemany indica que en altres municipis de la comarca, com La Pobla de Vallbona o Olocau, “estan executant-se estes millores, per tant, demanem que els tècnics municipals es reunisquen amb els tècnics d’estos dos ajuntaments per veure com s’ha materialitzat en els dos pobles”.

En el cas que els informes tècnics i jurídics siguen favorables, “caldrà redactar un estudi a mitjà i curt termini per a dotar la vintena d’urbanitzacions d’estos dos serveis i, per últim, cal assegurar també que es dota econòmicament una partida en els pressuposts 2023”, conclou Alemany.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà