La Guàrdia Civil salva la vida a un xiquet de Bétera ennuegat amb un caramel

guardia civil betera

Els agents es van alternar per a realitzar la maniobra de Heimlich

La Guàrdia Civil ha salvat la vida d’un xiquet de 6 anys que es va presentar amb el seu pare en la caserna de Bétera amb signes d’asfíxia. Els guàrdies civils es van alternar per a realitzar la maniobra de Heimlich fins que van alliberar les vies respiratòries del menor.

Els fets van tindre lloc ahir sobre les 20 hores, quan un pare, molt nerviós, va trucar a la porta de la caserna de Bétera de manera insistent. De manera angoixant els va explicar al guàrdia civil de l’oficina que el seu fill, que presentava un color violaci, s’havia ennuegat i no podia respirar.

Mentre sol·licitava suport urgent a les patrulles de servei i al 112, va començar a realitzar la maniobra de Heimlich per a tractar de salvar-li la vida. Als pocs minuts va arribar la patrulla de Bétera a l’aquarterament, substituint al seu company i continuant les labors d’auxili.

Finalment, mitjançant la maniobra d’emergència es va aconseguir que el xiquet expulsara el caramel que li impedia respirar en haver quedat atrapat en la seua gola. Va recuperar llavors un color normal, quedant alleujats tant ell com el seu pare.

Posteriorment, va ser traslladat pels serveis d’emergència al centre de salut de Bétera, on es va sotmetre a un examen per a esbrinar possibles seqüeles, que van quedar descartades.

La ràpida actuació dels guàrdies civils va permetre evitar conseqüències tràgiques.

La formació dels serveis de seguretat en primers auxilis, així com els cursos que constantment es reben, permeten als components de la Guàrdia Civil tindre formació constantment actualizada que permet atendre aquestes situacions.

La Guàrdia Civil incideix en la importància que, en aquests casos, es tracte de mantindre la calma. Resulta de vital importància realitzar les tècniques d’auxilis de manera adequada i oportuna, evitant agreujar, fruit de conductes imprudents, la situació de la persona en perill.

Maniobres com la de Heimlich i altres primers auxilis són les responsables de solucionar o suavitzar els riscos propis de les situacions d’emergència. Igualment, és important alertar al 112 quan es patisca una situació així, perquè personal capacitat puga acudir immediatament per a fer-se càrrec de la situació.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà