El nucli urbà de Bétera ja beu aigua potable

El Consistori ha invertit més de 3 milions d’euros a donar solució a aquest problema

L’Ajuntament de Bétera ha aconseguit donar solució a aquest problema de salut pública històric i els veïns i veïnes del municipi ja poden consumir aigua òptima, de qualitat i potable. Després d’anys sense donar solució a un problema de salut pública, el Consistori, a través de l’àrea d’Aigua i Recursos Hidràulics, ha donat amb la solució gràcies a mesclar l’aigua dels pous de Bétera amb aigua de l’Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI), de manera que, després de la mescla els nitrats es redueixen a paràmetres òptims que permeten el consum de l’aigua de tots els veïns i veïnes. I tot això, sense renunciar a la titularitat dels pous municipals.

Els primers resultats de la mescla d’aigua del EMSHI amb la dels pous de Bétera ofereixen uns paràmetres per davall dels 50.0mg/L i així ho corrobora el Sistema d’Informació Nacional d’Aigües de Consum (SINAC) que en el seu web ja informa que l’aigua de Bétera és apta per al consum. No obstant això, tal com afirma el regidor d’Aigua i Recursos Hidràulics, Carlos Abad, “encara es continua treballant en l’ajust idoni de la mescla per a donar amb els millors paràmetres i mantindre’ls equilibrats”. D’aquesta manera, el Centre de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat podrà, després de la corresponent analítica i comprovació, emetre l’informe que certifique aquesta nova realitat per a Bétera.

Invertir en Salut

L’equip de Govern en aquesta legislatura ha apostat per invertir en salut amb la millora de la qualitat de l’aigua que ha suposat un pressupost que supera els 3 milions d’euros i que implica acabar amb aquest greu problema de salut pública.

“Hem treballat sense descans per a aconseguir que l’aigua a Bétera siga potable”, ha assenyalat la regidora d’Aigua i Recursos Hidràulics, Eva Martínez, qui ha indicat que “fins a arribar a anunciar el consum apte de l’aigua, des de la regidoria d’Aigua i Recursos Hidràulics hem treballat, prèviament, en el manteniment de la xarxa de subministrament d’aigua reparant fugides que suposaven la pèrdua de més del 70%, renovant la xarxa i millorant la gestió mitjançant la sectorització”. Uns treballs previs que han marcat el bon desenvolupament de l’esperada solució per a tota la ciutadania.

I tot això, “per a aconseguir una solució que beneficia a totes i tots els beterenses i que a més és respectuosa amb el medi ambient perquè ara la ciutadania ja no necessita consumir tanta aigua embotellada i en conseqüència, es redueix el nombre d’envasos de plàstic considerablement”, ha explicat Carlos Abad.

Una realitat a peu de carrer

Amb l’objectiu d’informar a tota la ciutadania, la regidoria d’Aigua i Recursos Hidràulics ha posat en marxa una campanya a peu de carrer que ha recorregut diversos punts del municipi comunicant aquest fet que, sens dubte, millora la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Bétera.

Per a això, una carpa itinerant s’ha desplaçat als punts més concorreguts del municipi comunicant aquesta fita que marca un abans i un després en la vida de la població.

Baix el lema “L’aigua potable – Dona Vida” s’han repartit uns fullets explicatius que pretenen aclarir els dubtes entorn de la gestió responsable de l’aigua. Una campanya que se centra en la solució d’aquest problema de salut pública des de la responsabilitat, l’eficiència i la sostenibilitat.

Ara a Bétera l’aigua dona vida i l’Ajuntament ja ofereix un servei públic, universal, de qualitat i bàsic gestionant la seua potabilització i generant comoditat, qualitat i benestar als seus veïns i veïnes.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà