Bétera viu una Crida multitudinària als peus del Castell

Claudia i María, Falleres Majors, criden al poble perquè gaudisca de la festa

Bétera ja està preparada per a gaudir de la Setmana Fallera. La Crida, celebrada el passat 11 de març, marca l’inici de les Falles 2023 on Claudia Alemany i María Càceres, Fallera Major Infantil i Fallera Major de Bétera, respectivament, han emocionat a tots els fallers amb una gran invitació a gaudir de “les millors festes del món”.

I ho han fet als peus del Castell de Bétera que, un any més, ha reunit l’alcaldessa Elia Verdevío, el regidor de Festes, Manuel Pérez, membres de la corporació municipal així com la Junta Local Fallera i totes les Falleres Majors i els Presidents de les cinc comissions: La Barraca, l’Albereda, Carraixet, Gran Via de l’Est i Gran Via del Sud.

L’acte ha estat precedit per la signatura en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament en el Saló de Plens lloc on les Falleres Majors de Bétera al costat de les màximes representants de les cinc comissions falleres han deixat unes commovedores paraules per al record.

La Crida ha encés la flama de la festa, en un emblemàtic espai per al poble de Bétera on l’alcaldessa s’ha dirigit a tots els fallers i falleres en unes paraules plenes d’alegria i il·lusió “Les Falles de Bétera representeu la unitat, germanor, foc, pólvora i música. Vosaltres, els fallers i falleres, feu una gran labor per mantindre vives les nostres tradicions i transmetre-les a les futures generacions”.

Des del Castell, Elia Verdevío, ha apel·lat també “a la responsabilitat, el sentit comú i el civisme per a viure i gaudir de tots els actes que s’han organitzat amb tant d’esforç per a fer de Bétera un municipi faller”.

L’Alcaldessa, igualment, ha sigut l’encarregada de fer lliurament, al costat del regidor de Festes, de les claus del municipi a les Falleres Majors, Claudia Alemany i María Càceres, les què emocionades s’han dirigit a tots els allí presents per a mostrar la seua passió per les Falles i convidar-los a gaudir amb afecte d’aquestes festes úniques que són Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

El sentiment faller fet espectacle audiovisual

Després dels discursos tots els fallers i falleres als peus del Castell han gaudit d’un meravellós espectacle audiovisual amb tècniques de videomapping i efectes audiovisuals que s’han projectat en la façana.

Un moment emotiu en el qual s’han pogut veure fotografies dels màxims representants de les cinc comissions falleres així com de les Falleres Majors de Bétera en un ambient faller que augura una setmana molt especial.

El Castell ha anat canviant la seua recentment restaurada imatge per a acollir a les seues torres una composició de fotografies que han anat canviant entre si per a escriure la història de les Falles de Bétera amb il·lustracions com la del Xiquet de Bétera, les riques teles de la indumentària valenciana, les flors que s’ofrenen a la Verge dels Desemparats així com emblemes de Bétera com els panells ceràmics o les alfàbegues.

El punt i final d’aquesta Crida ha arribat il·luminant el cel de Bétera amb un castell de focs artificials que ha fet honor al sentiment de poble coeter. Llum, so i color per a tancar una jornada carregada d’emocions que les Falleres Majors de Bétera no oblidaran mai.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà