Bétera posa en marxa un Servei d’Assessorament de Fons Europeus

Aquest servei està dirigit al teixit empresarial, comercial i associatiu així com als veïns del municipi

Bétera ja disposa d’un punt GVANEXT. L’Ajuntament beterense ha posat en marxa un Servei d’Assessorament de Fons Europeus on tècnics especialitzats en programes i ajudes europees ofereixen assessorament especialitzat durant aquest any 2023 al teixit empresarial, comercial i associatiu, així com a la ciutadania en general per a accedir a les oportunitats que ofereix el mercat europeu.

Tal com ha indicat l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío,”l’objectiu d’aquest Servei se centra en fomentar una major i millor captació i gestió de fons europeus per part de les nostres empreses, comerços i associacions”.

Aquest servei de Projectes Europeus està dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, subvencionat a través de LABORA, Servei Valencià d’Ocupació i Formació, que ha permés al Consistori comptar amb personal tècnic per a la captació i gestió de fons europeus per a la ciutadania.

En aquesta línia, es convocaran en el primer semestre de 2023, 11.600 milions d’euros en convocatòries Next Generation EU destinades a ajudes en comerç i turisme, digitalització, innovació, energia i eficiència energètica, economia circular, transport, indústria i PYME, emprenedoria i agricultura i pesca. “I volem que les nostres empreses, comerços, associacions, entitats i veïns i veïnes puguen optar a elles”, ha afirmat Elia Verdevío.

Bétera som Europa

Aquests fons europeus es divideixen en tres blocs: ajudes directes, ajudes en concurrència competitiva i PERTE.

En les ajudes directes es reben imports d’ajudes fixes. Les empreses sol·liciten el finançament, que s’atorga fins que s’acaben els fons. Aquest tipus d’ajudes aborden reptes com la transició digital i ecològica i la formació. Sobre aquest tema, estan actualment obertes les convocatòries de KIT Digital i Autoconsum IDAE.

D’altra banda, els programes europeus utilitzen la fórmula de la concurrència competitiva, com en Erasmus+, CERV, Cos Europeu de Solidaritat, Life… Les futures convocatòries ja estan anunciades i han de treballar-se amb temps perquè, en la seua majoria, han de subscriure’s consorcis. Algunes d’aquestes ajudes financen el 100% del projecte i altres requereixen de cofinançament.

Finalment, els Projectes Estratègics de Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) són un instrument de col·laboració públic-privada l’objectiu de la qual és impulsar iniciatives tractores de gran envergadura per a aconseguir la transformació de l’economia espanyola. Hui dia s’han aprovat més de dotze projectes estratègics en àrees tan diverses com l’economia circular, el vehicle elèctric o el sector agroalimentari.

Es requereix de la realització d’un treball anterior a la convocatòria perquè són projectes que han de presentar-se en agrupació entre diverses empreses i entitats públiques, d’almenys dos o més comunitats autònomes i amb una representació mínima de 40% de Pymes.

En aquest sentit, l’Alcaldessa ha volgut convidar a participar d’aquest nou, alhora, que enriquidor servei “a tots els nostres veïns i veïnes, teixit empresarial i comercial així com a les associacions perquè és una oportunitat per a rebre assessorament en les diferents ajudes i subvencions”.

Aquest servei obert a la ciutadania requereix de cita prèvia a través del correu electrònic fondoseuropeos@betera.es o en el 670 30 06 65.

“Continuem apostant per les nostres empreses, els nostres comerços, les nostres associacions i els nostres veïns i veïnes perquè coneguen la realitat europea, acostant-los la UE i participant de totes les oportunitats que ens brinden els Fons Europeus en projectes en els quals poden participar atenent les seues necessitats”, ha finalitzat Elia Verdevío.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà