Es celebra una nova edició de les Festes de les Alfàbegues… amb música, confeti, olor i diversió

Una nova edició de la festa de les Alfàbegues s’ha celebrat a Bétera, amb la participació de molts veïns i veïnes

El passat dissabte, 15 d’agost, es celebrà l’Ofrena a la Mare de Déu d’Agost. Un total de 16 alfàbegues varen recórrer el municipi, mentre els majorals llançaren quasi deu mil quilos. Obreres i majorals varen desfilar des de l’Hort de Manolo ‘el Morquero’ fins arribar a l’església de la Puríssima.  

Bétera va celebrar un any més la seua tradició com toca: molta festa, música, el colorit del confeti, la intensa olor de les Alfàbegues… totes les senyes d’identitat d’esta emblemàtica Ofrena de les Alfàbegues en honor a la Mare de Déu de l’Assumpció. Les majestuoses alfàbegues, juntament amb els formentets, la perpètua i alfàbegues més xicotetes que s’han tret al llom per un grup de xiquets i xiquets, mantenint la tradició recuperada des de l’any passat i que no s’havia viscut des dels anys 30 i 40.

Els beterans i beteranes s’han despertat, un any més, amb la il·lusió i l’alegria per donar-ho tot en esta festa i gaudir-la en companyia de tots aquells visitants de municipis limítrofs o d’altres racons de la comarca, província o fins i tot de l’estranger, que tampoc han volgut perdre esta festa única, celebrada este dissabte a la localitat del Camp de Túria.

Des de primera hora del matí, la corporació municipal (encapçalada per l’alcaldessa, Cristina Alemany) i els Majorals 2015 s’han congregat en la porta de l’Ajuntament. Des d’allí es dirigien a recollir a les Obreres Fadrines (María Bravo i Mónica Martínez), les vertaderes protagonistes d’esta festa. Sempre al costat, els respectius sombrillers, familiars i la comitiva dels regidors i l’alcaldessa que les acompanyaven per fer-les aire amb els ventalls fins al final del recorregut.

Dins de la desfilada, colles de gent amb les seues camises de flors portaven les alfàbegues, ballant i rient; els tonells per calmar la set en un matí calorós també feien el seu paper, i els Majorals no deixaven de sorprendre amb grapats de confeti que llançaven a qualsevol veí i veïna o visitants que no s’han volgut perdre esta original i increïble festa de Bétera. Tot això, sempre al compàs de la música de la banda i del tabal i la dolçaina.

A última hora del matí i ja a la porta de l’Església de la Puríssima els esperaven les Obreres Casades (Maria Aloy i Mª Jesús Martínez), vestides de clavariesses amb vestits negres, per col•locar la mantellina blanca, respectivament, a les seus Obreres Fadrines. Este ha estat un dels moments més emotius de l’Ofrena, sense dubte, amb el qual es finalitzava abans de l’entrada a missa. Inoblidable moment compartit per les quatre Obreres que s’abraçaven emocionades.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà