Els alumnes del taller d’ocupació creen un jardí amb més de 200 espècies medicinals i aromàtiques

El pulmó verd de Bétera s’alça sobre una escombrera de 3.000 metres quadrats on s’han ubicat 13 parcel•les per a que els veïns puguen cultivar

Bétera compta amb un nou jardí municipal de 3.000 metres quadrats situats a la zona de La creu on abans existia una escombrera. Els alumnes del taller d’ocupació Les Alfàbegues II creen un jardí amb més de 200 espècies medicinals i aromàtiques, 60 de les quals no es troben a cap altre lloc de la província. A la zona, a més, s’han ubicat 13 parcel•les per a que els veïns de Bétera puguen cultivar i l’Ajuntament elaborarà una ordenança per tal de repartir-les.

El passat divendres va tenir lloc la clausura del taller d’ocupació Les Alfàbegues II, en el que han participat un total de 24 alumnes, i a la que va acudir l’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, i el regidor d’Ocupació, Augusto Sevilla, acompanyats dels tècnics municipals José Giner Boscà, director del taller d’ocupació, i Begoña Robles Nacher (ADL).

El nou espai verd naix de dos tallers, el d’Infraestructures de jardins i el de Viverisme i jardineria, de sis mesos de durada cadascun. Com han explicat els professors Javier de los Ríos i Daniel Guillot, l’objectiu ha sigut “recuperar este espai perdut, ja que era una escombrera i no tenia cap ús”.

En este sentit, és la primera vegada que es fa un jardí que compta amb més de 200 espècies medicinals, aromàtiques i d’importància en altres usos botànics.

A la zona, a més, s’han ubicat 13 parcel•les per a que els veïns de Bétera puguen cultivar i ara l’Ajuntament elaborarà una ordenança per tal de repartir-les.

Entre totes les espècies plantades hi ha més de 60 que no estan cultivades en cap altre jardí de la província, com alguns tipus de lavanda, farigola, menta, romer, espígol o sàlvies. A més, com indica Guillot, el jardí compta amb plantes tradicionals del segle XIX, com l’espècie Nyctocerous screpentinus, i tres varietats de àloe vera que encara no estan descrites per la ciència.

Cristina Alemany va encoratjar tots els participants del taller perquè “a partir de la formació que heu rebut emprengueu sense por un projecte propi”.

En aquesta mateixa línia es va pronunciar també el regidor Sevilla qui, a més, va indicar que els propers cursos ocupacionals comptaran amb un seguiment dels alumnes sis mesos després de finalitzar els tallers.

E

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà