L’Ajuntament autoritza el llançament de coets la ‘Nit de la coetà’ per tots els carrers

Satisfacció en els coeters de Bétera per l’ampliació la zona de foc a tot el poble

L’Ajuntament de Bétera ha autoritzat el llançament de coets de la ‘Nit de la coetà’ per tots els carrers de la localitat. No es podran tirar coets prop de les masses forestals i de les carreteres, així com en els vials previstos per a les evacuacions o emergències. Els socis de les penyes amb carnet CRE  seran els encarregats de participar en ‘la coetà’, mentre que tots els veïns podran fer-ho en ‘la cordà’.

Per a l’acte de la ‘Coetà’ es permetrà el llançament a totes aquelles persones empadronades a la localitat de Bétera, majors d’edat, que disposen del carnet CRE (Consumidor Reconegut com a Expert) i que pertanyen a una associació en la qual hi haja almenys un responsable de grup reconegut com a expert que serà l’encarregat de presentar a l’Ajuntament la documentació referent als membres de la seua associació que vagen a participar.

Aquelles persones que desitgen accedir al recinte acotat per a la ‘Cordà’ que tindrà lloc a la 01.00 hores de la matinada del 16 d’agost, hauran d’obtenir la corresponent autorització i el braçalet que no autoritza el llançament de coets de ‘la Coetà’, que tindrà lloc a continuació.

Els coeters de Bétera han valorat l’ampliació de la zona de foc a tot el nucli urbà per a les properes festes en la ‘Nit de la Coetà’. “Estem encantats. Han sigut molts anys de lluita demanant que fóra possible”, segons Jaume Varea, de l’Associació Amics del Coet de Bétera.

La regidora de Festes, Raquel Puig, ha recordat que va ser un compromís de l’ajuntament davant dels festers. Els socis de les penyes amb carnet CRE  seran els encarregats de participar en ‘la coetà’, mentre que tots els veïns podran fer-ho en ‘la cordà’.

No es podran tirar coets prop de les masses forestals i de les carreteres, així com en els vials previstos per a les evacuacions o emergències.

L’ampliació de la zona de foc a tot el poble també tindrà altres efectes positius segons els festers. “Amb més carrers hi haurà menys aglomeració de veïns i per tant es reduirà el perill”, apunta Varea.

En termes similars es pronuncià Ramon Carretero, president de l’altra associació de coeters ‘Els Fogoners’. “Ho valorem de manera molt positiva. Sempre hem volgut mantindre les arrels de la festa, la tradició. Des que entrà la normativa de la Unió Europea hi ha poquets pobles que conserven la festa com era originàriament”.

La regidora de Compromís explicà que tot és fruit d’una “mesa de coets formada per les penyes, els majorals d’aquest any i els vinents de 2017 i 2018. Fou una proposta d’una de les penyes però la voluntat de l’ajuntament és poder tirar coets per tots el carrers del poble, com es feia abans i és la tradició. Ara bé, per tot els carrers del poble on es poden tirar coets i que no estan propers d’una massa forestal o de la carretera. Tampoc, en els vials d’evacuació i d’emergències. La decisió es va prendre amb el consens de tots els membres de la mesa, aixi i tot no és una decisió definitiva, caldrà veure quins són els resultats d’enguany”, conclogué.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà