Compromís sol·licita la reprovació de les paraules de Cañizares en contra dels homosexuals

La moció de l’alcaldessa de Bétera que serà debatuda en el ple del próxim dilluns sol·licita que es done trasllat de la mateixa a l’Arquebisbat de València

Compromís per Bétera ha presentat una moció per a sol·licitar la reprovació de les paraules de monsenyor Antonio Cañizares, cardenal-arquebisbe de València, en contra de la ideologia de gènere i dels homosexuals. La moció, que serà debatuda en el ple que se celebrarà el próxim dilluns, també sol·licita que es done trasllat de la mateixa a l’Arquebisbat de València.

Durant una missa celebrada en la Universitat Catòlica de València el passat mes de maig, Cañizares va afirmar: «Tenim legislacions contràries a la família a les quals se sumen moviments i accions de l’imperi gai, d’ideologies com el feminisme radical o la més insidiosa de totes, la ideologia de gènere».

«Aquestes manifestacions, sobretot quan es realitzen des del púlpit d’una església, no fan sinó encoratjar el rebuig i fomentar l’odi cap a aquestes col·lectivitats», denuncia la moció presentada per Cristina Alemany, alcaldessa de Bétera, en representació de Compromís.

El cardenal-arquebisbe de València va cridar a desobeir les legislacions que ell considera «contràries a la família», en  referència a la futura Llei Integral de Transexualitat de la Generalitat Valenciana, una llei que té com a únic objectiu que cap xiqueta «haja d’amagar la seua identitat de gènere i que la puga viure en llibertat, assegurant-li que li serà reconeguda de manera plena en qualsevol centre educatiu de la Comunitat Valenciana», en paraules del Secretari Autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez.

«No es pot exigir -continúa la moció- l’incompliment de cap tipus de normativa, emparant-se en un supòsit dret d’objecció de consciència, ja que açò és contrari a la pròpia Constitució Espanyola. Segons la doctrina del Tribunal Constitucional, el dret a ser eximit del compliment de deures constitucionals o legals per resultar aquest compliment contrari a les pròpies conviccions no està reconegut ni cal imaginar que ho estiguera en el nostre dret. És a dir, no existeix un dret d’objecció de consciència de caràcter general».

Durant el ple ordinari del passat 7 de juliol, es va debatre i aprovar una moció del PP en contra de la discriminació i delictes d’odi cap a les persones amb orientació sexual, identitat o expressió de gènere diversa.

En aquest text es va incloure, després de ser consensuat, que es donara trasllat d’aquesta moció a la Conferència Episcopal. No obstant açò, no es va incloure que es donara trasllat al cardenal-arquebisbe de València, monsenyor Antonio Cañizares, per la qual cosa el grup municipal de Compromís per Bétera va anunciar que presentaria una moció en aquest sentit.

No hi han comentaris

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.