Les Alfàbegues gegants desfilen pels carrers de Bétera

La pluja de confeti de colors també ha estat protagonista de la jornada festiva

Més de 7000 persones han sigut testimoni del recorregut que han realitzat les 16 alfàbegues gegants. Un any més els majorals i festers de Bétera han portat pels carrers de Bétera les plantes que n’han arribat als 2’5 metres d’altura amb un pes que ha superat, en la majoria dels casos, els 1.000 quilos.

La jornada ha arrancat a les huit del matí per a recollir, en passacarrer i des de l’ajuntament, a les dues obreres fadrines, Andrea Ricart i Sandra Bravo. Després, obreres, majorals i autoritats s’han dirigit a l’Hort de les Alfàbegues on el cultivador Ramon Asensi els ha lliurat les preuades plantes aromàtiques. Passades les 10 del matí han eixit a rodar pels carrers de Bétera en direcció a l’església. Més de 8.000 quilos de confeti han omplit de color cada pas de les alfàbegues entre música, barralets i les “voltetes” de les obreres (gir sobre elles mateixes).

L’esclat de color blau (el confeti dels majorals d’enguany) s’ha descobert a la placeta del Sol quan ja més de 7.000 persones havien acompanyat la processó pels carrers de Bétera. A les 14:30 hores les obreres casades, Amparo Ferrera i Amparo Ramón, procedien a col·locar les mantellines a les obreres fadrines, Andrea Ricart i Sandra Bravo, davant del retaule ceràmic que hi ha front a l’església. Una a una les alfàbegues han entrat a la parròquia a excepció de les dues més grans, les de les obreres fadrines, que han quedat a la porta del temple.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà