La Generalitat invertirà 9 milions d’euros en la depuradora d’aigües residuals

Les obres suposaran un estalvi econòmic per a les arques municipals de Bétera

El ple del Consell ha aprovat la contractació d’obres i servicis a l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR), adscrita a la Conselleria de Medi Ambient. Dins d’esta partida, la Generalitat destinarà 9 milions d’euros a les obres d’ampliació de l’estació depuradora d’aigües residuals de Bétera.

L’any 2015 la depuradora donà servei a una població de 14.000 persones, quan ara mateix Bétera ja compta amb vora 23.000 habitants i per tant, necessita incrementar la seua capacitat.

L’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, manifestà la importància d’esta inversió de 9 milions d’euros “per garantir el reciclatge i tractament de les aigües residuals del municipi i preservar al màxim l’entorn mediambiental”.

Però, a més a més, les obres suposaran un estalvi econòmic per a les arques municipals. “L’ajuntament ha arribat a pagar un canon de 70.000 euros en un any. El passat 2016, gràcies als informes emesos pels tècnics en relació a les actuacions que estan fent-se als col·lectors, esta quantitat s’ha rebaixat fins els 17.000 euros. Per tant, quan l’ampliació es materialitze, tindrà tant beneficis mediambientals com d’econòmics”, explicà l’alcaldessa.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà