Bétera viu el ciclisme amb la Volta a la Comunitat Valenciana

Bétera ciclismo

El municipi acull la segona etapa que es retransmet per Eurosports i RTVE a 210 països

Bétera s’ha posat en el mapa hui gràcies a la celebració de la segona etapa de la 73 Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana. L’Albereda de Bétera s’ha omplit hui de ciclistes, aficionats al món de la bicicleta i veïns i veïnes que han volgut viure en primera persona aquesta competició que ha congregat a més de 150 ciclistes professionals de més de 20 països diferents pertanyents a 15 equips World Tour i 8 equips Continental Pro.


Tota una festa del ciclisme, en la qual l’Alcaldessa de Bétera i regidora d’Esports, Elia Verdevío, ha assenyalat “aquesta Volta és, sens dubte, un esdeveniment esportiu que no sols marca l’inici de la temporada ciclista, per a Bétera marca també el camí cap a la nova normalitat. Acollir, després de la pandèmia, competicions com aquesta és senyal de recuperació, de tornar, i per a nosaltres començar aquest 2022 amb aquesta etapa és un autèntic regal que ens ompli d’orgull donada la nostra tradició ciclista”.


A primera hora del matí l’ambient ciclista ha arribat per a instal·lar-se a Bétera. La logística de la Volta ha començat a modelar l’Albereda fins a convertir-la en una eixida d’etapa que no ha deixat indiferent a ningú. L’organització, al costat de l’Ajuntament i la Policia Local de Bétera han gestionat aquest desplegament esportiu en el qual el ferm compromís del Consistori per l’esport ha quedat patent.


“Vull donar les gràcies a tots els que han col·laborat perquè hui Bétera fora l’epicentre del ciclisme. Als nostres operaris municipals, a la nostra Policia Local i al nostre club esportiu CEA Bétera que ha participat activament aportant voluntaris”, ha indicat la regidor d’Esports.

L’esdeveniment, que s’ha desenvolupat en tot moment complint les mesures sanitàries establides, ha permés que els allí presentes hagen vist de prop a grans figures del ciclisme, com Alejandro Valderde del Movistar Team, entre molts altres corredors.


Prèviament a l’eixida, l’Alcaldessa de Bétera ha compartit espai al costat del Director de la Volta, Ángel Casero, així com també al costat del Subdelegat del Govern a València, Luis Felipe Martínez, i membres del Banc Sabadell i de Global Omnium, patrocinadors oficials d’aquest Gran Premi, per a tallar la cinta que ha donat pas a l’eixida d’aquesta segona etapa sobre les 12:55h.


Tot seguit, el pelotó ha recorregut 4km per nucli urbà de Bétera en aquesta eixida neutralitzada que ha aconseguit el gaudi de tots els veïns i veïnes de Bétera així com de nombrosos xiquets i xiquetes que han eixit als carrers a aplaudir i animar als corredors.
Elia Verdevío ha volgut gaudir en primera persona de tota l’etapa i en aquests moments es troba al costat d’Ángel Casero acompanyant als ciclistes en el recorregut d’aquesta carrera que finalitzarà a Torrent després de 172 km de trajecte.


Promocionant Bétera


Aquesta carrera és un referent en el món del ciclisme a nivell nacional i internacional i suposa un aparador per a Bétera perquè, tal com ha afirmat Elia Verdevío, “ha servit per a donar a conéixer el nostre municipi, el nostre patrimoni, el nostre comerç local, la nostra gastronomia, el nostre esport i la nostra gent. Aquesta Volta, és sens dubte, una oportunitat més per a mostrar Bétera ja que amb esdeveniments com aquest ajudem a reactivar la nostra economia local”.


En aquesta línia el Consistori ha repartit entre els assistents unes bosses per a promocionar la localitat i ha col·laborat al costat de la Cooperativa COABE en el repartiment de nombrosos quilos de taronges per a donar a conéixer aquest producte tan típic de la població.


“Del camp a la taula” ha anat explicat l’Alcaldessa mentre repartia taronges entre els ciclistes “és fonamental promocionar tot allò que és nostre i hui és un meravellós escenari per a conjugar esport amb dieta saludable. A Bétera tenim un arrelament molt gran amb l’agricultura, és una peça fonamental en la nostra economia, i en aquest Ajuntament donem suport als grans productes que ens ofereixen els nostres agricultors. Hui la taronja no podia faltar”.


A més aquesta important cita amb el ciclisme, es retransmet en diferents canals audiovisuals a 210 països el que implica, en paraules d’Elia Verdevío, “la vertebració del nostre territori i la difusió dels grans valors que aporta l’esport i la promoció dels hàbits saludables”.
Hui Bétera ha sentit el ciclisme més de prop que mai.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà