La Pobla s’unirà a l’Eliana amb carril bici

carrilbiciDins del Pla de Mobilitat Ciclista i de Vianants de la Diputació de València

L’alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia, el regidor d’Urbanisme, Juan Aguilar, i el d’Agricultura, Javier Descalzo, s’han reunit amb el cap de servei de Conservació i Explotació de Carreteres, Alfredo Muñoz, per a analitzar el projecte de carril bici que unirà la Pobla de Vallbona amb l’Eliana.

La reunió ha servit per a estudiar quin és el millor traçat per a esta via compartida entre bicicletes i vianants, una obra que ha de donar una alternativa al cotxe entre els dos pobles.

El projecte obligarà a remodelar la carretera CV-375 entre el nucli urbà i la zona residencial Cap de l’Horta. Es redistribuirà la configuració de la calçada i es cobrirà la cuneta per a aconseguir l’espai per a este carril sostenible. El carril bici es farà al costat esquerre de la carretera en sentit l’Eliana per enllaçar amb els trams ja existents al municipi i coordinar la xarxa ciclista actual. Esta via anirà separada de la carretera i només tindrà un encreuament a l’altura del camí de l’Assagador.

L’obra suposarà la construcció de 1.650 metres de carril ciclista i de vianants amb una previsió d’inversió d’uns 300.000 euros.

Alfredo Muñoz ha destacat que esta és una obra “prioritària” que es vol gestionar de manera coordinada amb l’Ajuntament i ha assenyalat que com que no necessita realitzar moltes expropiacions de terrenys la previsió és poder incloure-la en els pressupostos de 2018. En una segona fase es completarà el carril entre el límit del terme municipal i l’Eliana.

El regidor d’Urbanisme ha destacat que es tracta d’una “aposta decidia per una mobilitat sostenible, perquè els veïns puguen tindre una alternativa real al cotxe en els seus desplaçaments” i ha recordat que s’està treballant des del primer dia en este tipus d’infraestructures i que només és un primer pas al qual seguiran altres.

L’alcalde de la Pobla ha destacat que amb esta visita comença a fer-se realitat el Pla de Mobilitat Ciclista i de Vianants que presentava la Diputació de València fa dos setmanes i ha manifestat l’interés de l’Ajuntament en “vertebrar el municipi tant d’est a oest” amb uns carrils bici i per a vianants que connecten amb Benaguasil i l’Eliana, “com de nord a sud” entre el Parc del Túria i la Calderona.

La reunió ha servit també per estudiar la remodelació de la carretera entre la Pobla de Vallbona i Riba-roja del Túria i que ha d’incloure també un carril compartit per a ciclistes i vianants.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà