Vitroglass

Llíria s’incorpora a ‘la Immediata’

inmediata

L’objectiu és la protecció del patrimoni bèl·lic de la xarxa de trinxeres de la Guerra Civil

L’Ajuntament de Llíria ha formalitzat la seua entrada en l’Associació de Municipis vinculats a la línia de trinxeres de la Immediata, amb l’objectiu de preservar i protegir este patrimoni de la Guerra Civil.

Esta incorporació, com a membre de ple dret, es va fer oficial en l’última assemblea de l’agrupació a Rafelbunyol que va comptar amb la presència del regidor de Cultura, Patrimoni i Memòria Històrica de Llíria, Paco García. L’Ajuntament estarà representat a nivell polític per l’edil edetà,  i a nivell tècnic per l’arqueòleg municipal.

Segons García, Llíria «compta amb un gran conjunt patrimonial de la Guerra Civil, el qual va formar part dels sistemes defensius de la II Republica durant la contesa bèl·lica”.

L’edil de Memòria Històrica ha destacat que amb esta adhesió “es vol participar d’un projecte unitari i homogeni que té com un dels seus objectius donar a conéixer eixos eixos espais de guerra, que a partir d’ara han de significar també espais de pau de cara al futur”.

Fons de finançament

En esta mateixa sessió, es van abordar els possibles fons de finançament per a poder redactar un pla director supramunicipal de la Línia que homogeneïtze les possibles actuacions que els diferents municipis puguen portar avant.

D’altra banda, els membres de l’entitat van debatre sobre els avantatges i inconvenients de demanar convertir-se en Bé d’Interés Cultural (BIC) o continuar en la categoria de Bé de Rellevància Local, la qual cosa donaria més marge d’actuació als ajuntaments en els seus espais històrics locals.

 

 

 

No hi han comentaris

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà