Crítiques des de ‘Coalició Compromís’ i PSOE al model sanitari del PP

La ‘Coalició Compromís’ han criticat la postura del PP respecte a l’Hospital que obrirà les seues portes el pròxim any a Llíria i que deurà atendre als habitants de varies comarques (incluits un bon nombre de pobles del Camp de Túria). El PSOE també ho ha fet, però per la situació de l’Arnau de Vilanova, on s’atén als veïns de la nostra comarca en un bon nombre d’especialitats.

Sembla que els habitants del Camp de Túria no tenem masa motius per celebrar la situación en què es troba la sanitat que es fica a l’abast de bona part dels seus habitants. Els partits de l’oposició denuncien deficiències tan a l’Hospital Arnau de Vilanova com al centre sanitari que hi haurà a Llíria.

Des de la ‘Coalició Compromís’ s’han efectuat diverses propostes per a dotar d’un servei de transport públic als habitants que hàgen d’acudir al centre sanitari de Llíria, “que es troba a 2 quilòmetres de la ciutat de Llíria”, recorden des d’este partit.

El candidat a l’alcaldia edetana per esta formació política, Paco García, no ha deixat passar l’ocasió per recordar que, en la pràctica, l’Hospitalde Llíria només serà una “extensió l’Arnau de Vilanova”, al temps que ha assenyalat que el “PP no te cap previsió de futur i actua per impulsos electorals”.

“Primer fa una extensió hospitalària que no respon a les necessitats reals dels usuaris de la comarca, on s’han eliminat serveis tan bàsics com la maternitat; després, l’ubica en un lloc que impossibilita l’utilització dels circuits de transport públic que ja estan en funcionament; i finalment, per acabar de arrodonir la situació, el PP no preveuen cap solució a pocs mesos d’obrir les portes d’esta nova instal·lació”, ha explicat García.

Des de la ‘Coalició Compromís’ es reivindica es la creació d’una línea de transport públic comarcal en 2011 que dona abast i servei a la nova extensió hospitalària de l’Arnau de Vilanova a Llíria, així com la realització d’un estudi per ampliar la línea ferroviària de FGV fins a la Serranía i a “l’extensió hospitalària de l’Arnau”.

Paco García incideix en el fet que els potencials usuaris “tindran que recórrer al cotxe privat o desplaçar-se dos quilòmetres a peu en mig de carreteres comarcals i l’autovia CV-35, ja que no es compta ni amb un carril bici ni amb un carril de vianants per accedir al mateix”.

Compromís va oferir, a principi de legislatura, la possibilitat de crear un ‘Carril Express’ en la CV-35 que unira les poblacions dels Serrans, Camp de Túria i donara cobertura a este espai sanitari. “Eixa proposta nostra va ser assumida pel conseller de Transports, Mario Flores, però tres anys després eixe compromís no té cap reflexe pressupostari en els comptes de la Generalitat Valenciana per a 2011”.

No a l’Hemodinàmica en l’Arnau de Vilanova

Des del PSPV-PSOE també es critica al dirigents populars perquè s’han negat a debatre huí respecte a la necessitat de dotar a l’Hospital Arnau de Vilanova d’una Unitat d’Hemodinàmica. El portaveu del socialistes a la Diputació, Rafael Rubio, ha recordat que els serveis de Cardiologia i Vigilància Intensiva d’este hospital “duen dècades reclamant la creació d’eixa unitat” i ha criticar l’actitud del PP, “ja que no te cap justificació”.

“El PP ha vetat un debat on preteniem explicar una moció que només demana que se sol·licite a la Generalitat Valenciana la creació d’esta assistència”. Rubio ha recordat que ciutadans de poblacions com Bétera, la Pobla de Vallbona, l’Eliana i Llíria “són usuaris de l’Arnau” i que este hospital “és l’unic a tota la provincia, que encara no té una Unitat d’Hemodinàmica”.

L’Hemodinàmica és una part de la Cardiologia encarregada de l’estudi anatòmic i funcional del cor mitjançant la introducció de catèters fins, la qual cosa que és una tècnica que permet conèixer amb exactitud l’estat dels gots sanguinis de tot el cos i del cor.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà