L’arribada de les festes nadalenques fa que es saturen els centres de salut, per manca de sanitaris

Des de  ‘Coalició Compromís’ ha elevat les seues crítiques per l’estat de la la sanitat valenciana, on la falta de personal i de recursos ha afectat als usuaris a les festes nadalenques.

Pau Tineo

Membres d’esta formació política denuncien que el tancament durant diversos dies dels Centres de Salut en cap d’any i la festivitat de Reis ha provocat un notable augment de pacients en els serveis d’urgència dels hospitals i dels Centres de Salut com el de Llíria.

El CS de Llíria es va veure desbordat  estos dies per la gran afluència d’usuaris que varen tindre que fer cues de més d’un hora per poder ser visitats pel facultatiu de guàrdia.

Segons el candidat a l’alcaldia de Llíria per la ‘Coalició Compromís’, Paco García, “desenes de persones han omplit els corredors de les consultes mèdiques i s’han vist obligats a fer cues de més d’un hora per poder ser visitats pel facultatiu de guàrdia”. “No hi havien pediatres, així que els xiquets eren atesos amb la resta de gent major”.

García dirigeix les seues crítiques a les autoritats sanitaries autonòmiques: “Les retallades de la Conselleria de Sanitat en els pressupostos per a 2011, per la seua nefasta gestió econòmica, ha afectat directament als usuaris, que han estat privats del suficient personal de substitució i han tingut que estar diversos dies fent cues que no tenien fi, en corredors d’hospitals i centres de salut”.

El representant de ‘Coalició Compromís’ cita cassos “en diferents punts sanitaris de la geografia valenciana”, on els mateixos facultatius han denunciat la manca d’interès del govern valencià en planificar solucions per a períodes de vacances de personal com el que ha ocorregut estos Nadals, Cap d’Any i Reis.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà