La Conselleria de Vivenda vol que l’Ajuntament de Llíria s’encarregue de reobrir i mantindre l’Oficina de Rehabilitació de Vivenda, després de tancar-la

La directora general de Vivenda i Projectes Urbans, Mª Jesús Rodríguez Ortiz, ha enviat una misiva a l’Ajuntament de Llíria, ratificant el tancament de l’Oficina de Rehabilitación de Vivenda, que ha prestat els seus serveis als veïns de 41 poblacions els ultims 25 anys.

José García

El motiu d’este tancament, admiteix la directora general, és “l’inajornable ajustament de personal disponible, després de la reducció dels recursos humans existents”; ras i curt: estalviar diners en personal amb sous depenents de la Generalitat Valenciana.

Ara, qui vol fer alguna consulta o té voluntat de tramitar alguna gestió, deu desplaçar-se a València. Però, segons Rodíguez Ortiz, “estos fets no obsten que es puguen arbitrar altres fórmules de col·laboració que pogueren implicar la prestació d’este servei, amb el benefici que porta implícit per a tots els habitants de les comarques afectades pel tancament d’aquesta Oficina”. De manera que els dirigents autonòmics accepten que el tancament d’esta Oficina implica un perjudici als interessos dels veïns de les poblacions afectades, si es deixa a banda el factor econòmic que ha fet que es tancara l’Oficina. I ara es vol deixar el servei en mans de les administracions públiques locals, tot i que es tracta d’una competència autonòmica.

“La Generalitat Valenciana està agonitzant per la mala gestió económica del PP, de fet, molts serveis que des de fa dècades es venien prestant, han tancat les portes o s’han vist reduïts a la mínima expressió”, ha criticat el candidat a l’alcaldia de Llíria per la ‘Coalició Compromís’.

“La resposta per part de la Conselleria de Vivenda ha sigut decepcionant i preocupant. Ofereix com a possibilitat de continuar prestant el servei a l’Ajuntament de Llíria, quan signe un conveni per prestar funcionaris municipals que s’ocupen d’atendre als ciutadans en matèria de vivenda.  Es a dir, volen fer una transferència encoberta de competències al municipi de Llíria i a més, carregar-los els costos del seu funcionament”, assegura Paco García.

Per al representatn de la ‘Coalició Comrpomís’, “este despropòsit de la Conselleria de Vivenda ve a confirmar la situació caòtica i crítica en la que el PP ha sumit a la Comunitat Valenciana, que a més de malbaratar els recursos econòmics ha dilapidat el bon funcionament de les institucions públiques i els serveis que prestaven”.

“És d’una desvergonya i d’un cinisme total la proposta feta per la Conselleria de Vivenda”, manifesten des d’esta coalició, que aposta perquè esta oficina “torne a entrar en funcionament i continue assessorant i oferint el servei públic al ciutadans com s’ha fet fins ara”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà