El nou pla A menjar sa! arriba a més de 4.000 alumnes de 16 col·legis del Camp de Túria

S’han repartit 231.000 quilos de fruita

El pla A Menjar sa! per a aquest curs 2018-2019, que fomenta el consum de fruites i hortalisses, llet i productes lactis, s’ha realitzat en 16 centres escolars del Camp de Túria que havien sol·licitat participar i ha arribat a 4.180 alumnes de primària.

S’han realitzat a més tres tallers sobre l’alimentació en edat escolar per a 161 alumnes, dues visites guiades en les que han participat 97 alumnes i una xarrada sobre balafiament dels aliments per a 100 alumnes.

El pla, desenvolupat pel Institut Valencià d’Investigació i Formació Agroambiental (IVIFA) -fundació creada per LA UNIÓ de Llauradors l’any 2000- s’emmarca dins del programa de distribució de fruites i hortalisses, de llet i productes lactis en la Comunitat Valenciana per a aquest curs. Està finançat amb fons públics provinents de la Unió Europea, del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

L’objectiu principal del pla és el foment del consum de fruites i hortalisses, llet i productes lactis, entre l’alumnat d’edats primerenques, així com millorar els seus hàbits alimentaris cap al consum de productes més saludables i, al mateix temps, conscienciar als menors de la importància de consumir productes locals i produïts mitjançant fórmules mediambientalment sostenibles i respectuoses amb el medi ambient, pretenent-se implicar també a pares, mares i col·lectiu educatiu.

En aquesta edició s’han repartit més de 231.000 quilos de fruita de temporada: cireres, nispros, taronges, prunes, bresquilla i albercoc i hortalisses, 19.000 litres de suc de taronja, 37.000 litres de llet i 43.000 quilos de iogurt natural. Tots els productes han sigut de la Comunitat Valenciana i la major part d’ells eren ecològics i emparats en marques de qualitat.

Paral·lelament al repartiment s’han fet activitats com a xarrades sobre el balafiament dels aliments dirigides al professorat, alumnat, AMPAS i famílies en els centres; tallers per a alumnes sobre l’alimentació en l’etapa escolar; jornades de sensibilització en la UPV, UJI i UMH i visites guiades per a alumnes a explotacions agràries, centres de manipulació i condicionament de fruites i verdures i parcs naturalsc.

Com a material de suport al pla s’ha dissenyat un cartell promocional d’adhesió per als centres escolars que participen, un díptic informatiu per a les famílies amb consells per a millorar l’alimentació, jocs manuals i retallables per a l’alumnat, tasses de fibra de blat reutilitzables i biodegradables, imants i un quadern informatiu per al professorat.

En l’edició d’enguany s’ha creat una cançó promocional del Pla, ‘Tasta la Vida’ del grup El Diluvi i que ha servit per a participar en un concurs-lipdub per als centres escolars, el premi del qual ha estat una estada en un centre d’agroturisme.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà