Esquerra Republicana es constitueix a Camp de Túria

La federació del País Valencià forma secció local també a Riba-roja

La federació d’Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) ha constituït l’agrupació comarcal a Camp de Túria i local a Riba-roja. Vicent Roig comandarà la presidència comarcal en aquest període inicial en el qual estarà acompanyat de militants històrics com ara Joan Domínguez, així com de nous provinents d’altres forces polítiques com ara Carme Tortajada i Xavier Bueno, entre altres.

Tal com han explicat fonts del partit, la nova secció comarcal planteja la fita de visibilitzar el republicanisme sobiranista d’esquerres en una comarca històricament republicana.

Per a Roig, que ocuparà també el càrrec de Secretari d’Organització en Riba-roja, “tenim l’obligació de fer que cap republicà es quede a casa. Tothom ha de saber que té un espai en Esquerra Republicana, siga per a militar o per a treballar colze a colze construint la República des de la base”.

Per part seua, la secció local estarà presidida per Neus Calabuig, que amb tot just 26 anys ha fet el pas després de ser una activista pels drets humans i el antifeixisme i convençuda que “Esquerra Republicana és, ara com ara, l’única opció per a la gent jove i major que vol avançar cap a la República del País Valencià. Per a arribar a ella haurem de ser molts republicans als pobles de tot arreu el País”.

La secció local de Riba-roja estava prevista constituir-se a mitjan mes de març en un acte en el qual haguera comptat amb un concert de benvinguda, abans de la irrupció de la COVID-19. Per aquest motiu els congressos s’han dut a terme a porta tancada, en un acte orgànic de partit al qual han assistit el president d’ERPV, Josep Barberà, i el Secretari d’Organització, Domènec Garcia.

Barberà, s’ha mostrat satisfet per la constitució de les seccions local i comarcal i ha destacat el fet que la presidència de Riba-roja estiga en mans d’una dona jove. “Fa falta que les dones i les joves prenguen responsabilitats, hem de confiar en elles si volem construir de veritat un republicanisme que des de cada poble arribe a tot el País Valencià”, ha recalcat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà