Comerç local, el motor de l'Economia dels pobles

La Calderona desapareix baix l’intens fum dels incendis

Fotografies de l’intens fum a La Calderona

Informació actualitzada amb nous videos

La Serra calderona, Parc Natural del Camp de Túria, es troba a estes hores seriosament amenaçada pels incendis que assolen els termes d’Andilla, Alcublas, Llíria i Villar del Arzobispo. Un front de foc avança sense control i amenaça també el Parc Natural de la Serra d’Espadà a l’Alt Palància.

Pau Tineo

Des de primeres hores d’este matí s’han desallotjat els municipis de Marines vell i Gàtova com a precaució, i s’està treballant amb maquinària contrarellotge per crear tallafocs que puguen impedir que el foc s’endinse dins La Calderona.Els parts meteorològics apunten a una situació favorable per poder aturar el foc, pronosticant un canvi de rumb de les flames i pluges dèbils que ja podem veure a la nostra comarca.

Unes cremes de rastrolls incontrolades podria ser la causa d’este gran incendi forestal, agreujat per la reducció d’inversió i despeses en matèria de prevenció d’incendis forestals.

Actualització 13:45 hores

Fortes plujes estan fent acte de presencia en Olocau, Nàquera, L’Eliana i Llíria, en esta última en forma de pedregada. La climatologia està ajudant a parar l’avanç del foc cap a dins del Camp de Túria.

La carretera CV245 esta tallada a l’altura de Casinos.

Actualització 20:47 hores

Serafín Castellano fa una roda de premsa a Villar del Arzobispo i diu que les tasques de sufocar l’incendi estan progressant de forma positiva i que el foc no ha arribat la Serra Calderona.

L’alcalde de Gàtova declara que previsiblement els veïns podran tornar al municipi per la carretera d’Olocau.

Paula Sánchez de León declara que s’ha detingut al presumpte autor de l’incendia d’Andilla que en aquestos moments es troba en les dependències de la Guàrdia civil de Llíria i demà passarà a jutjats.

Davant de l’ajuntament de Villar del Arzobispo on es reunien les autoritats membres d’Ecologistes en Acció han fet una protesta per denunciar l’abandonament dels boscos i la retallada de recursos en prevenció d’incendis.

2 Comments
  1. Per al govern central, som ciutadans de segona. Estem consumint-nos en les flames, però és més important la selecció espanyola.
    Gràcies Rajoy, Gràcies Fabra, Gràcies Serafin per tot.

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà