La Diputació destina 19.500 euros per a la restauració del patrimoni mobiliari dels pobles de la comarca

El vicepresidente de la Diputación, Juan José Medina.
La Diputació de València ha aprovat un total de 375.000 euros per ajudar a la reforma del patrimoni mobiliari de la província de València. La inversió està destinada a restaurar 55 béns de les diferents poblacions de la província. Una part d’aquesta inversió, 19.500 euros, ha correspost a la comarca del Camp de Túria i es repartirà entre les diferents localitats.

Jesús Pérez

Els criteris per valorar la concessió de l’ajuda de la restauració dels edificis dependrà del valor artístic de l’obra, de la gravetat dels deteriors soferts, les condicions d’accessibilitat al públic i les condicions ambientals en les que permaneixerà l’edifici.

El vicepresident primer de la Diputació, Juan José Medina, ha explicat que “les mesures  econòmiques amb destí per la restauració del patrimoni moble dels municipis de la província València sorgiren com conseqüència, necessitat i complement de les ajudes als béns immobles, línea d’ajudes que possibiliten recuperar el ric i variat patrimoni d’interès artístic i valor sentimental que tenim als nostres pobles”.

El també diputat de Cooperació Municipal ha declarat que les subvencions volen una vegada més “treballar per la cultura i els signes d’identitat dels municipis valencians, a més de potenciar els seus atractius com reclam turístic, i d’afegit, la seua prosperitat al ajudar els ajuntaments i ciutadans a realitzar una important inversió  econòmica que suposa i complint així la funció bàsica d’aquesta institució: estar al costat de tots i cadascú  dels pobles de la província”.

“Des de les institucions obrim  una via que permetieix donar una resposta adequada a tots els pobles de la província en el manteniment, rehabilitació i recuperació de molts béns mobles emblemàtics”, finalitzà Medina.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà