El Consorci València Interior introdueix canvis a la gestió dels Ecoparcs i Ecomòbils

Imagen del cartel del Consorcio.

Amb l’entrada de febrer, al Consorci València Interior (CVI) es produiran nous canvis en la gestió d’Ecoparcs i d’Ecomòbils segons es va acordar en l’última reunió celebrada el passat mes de desembre. Així, es reprendrà el servei en la xarxa d’Ecoparcs on havia estat suspesa durant gener.

Jesús Pérez

Les tramitacions ambientals i requeriments de les administracions i empreses subministradores  han fet que el  pressupost destinat al Projecte de Gestió de Residus siga superior al que el Consorci havia calculat inicialment. Finalment els fons per posar en marxa el projecte ascendeixen a 42,9 milions d’euros. A més, aprofitant l’experiència en gestió d’ecoparcs s’han pres mesures d’eficiència que no tindran cost addicional sobre el Projecte de Gestió.

Pel que fa als Ecoparcs fixes de la nostra comarca s’ha ajustat l’horari d’obertura en cada cas al flux registrat de veïns i als residus, de manera que s’incrementa l’horari de servei en aquells Ecoparcs més freqüentats com és el cas de Llíria, la Pobla-L’Eliana, Bétera o Nàquera. I també, s’ajusta l’horari on el nombre de visites és menor com a Vilamarxant, Loriguilla, Riba-roja, Benaguasil, Domenyo i Casinos. A més, s’ha ficat un nou Ecoparc en marxa a Olocau i s’ha tancat el de Serra al estar situat a un lloc poc adequat.

La xarxa d’Ecomòbils del CVI tornarà a estar operativa a la seua totalitat després que cada recinte s’haja adaptat a les necessitats per disposar de targetes ‘El meu compte ambiental’ de la que podran disposar a partir d’ara tots els veïns de les localitats integrants del Consorci per tal d’acumular punts cada vegada que reciclen per reduir l’import del seu tractament de residus.

També s’han modificat els calendaris de servei dels Ecomòbils a les comarques de Camp de Túria, Serranía, La Foia de Bunyol i Utiel-Requena. Així, cada municipi tindrà disponible l’Ecomòbil tres dies seguits cada tres setmanes, en lloc de dos dies cada dues setmanes amb el fi d’oferir la possibilitat que els veïns s’acosten a l’Ecomòbil. El període de tres setmanes, permet ampliar el servei d’Ecomòbil a poblacions que no ho tenien, com és el cas de Gàtova.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà