‘FotoIbers’, nova exposició itinerant de la Diputació de València

Imagen de varias obras expuestas.

L’exposició de ‘FotoIbers’ serà aquest any una nova mostra de les que formen el recorregut d’exposicions itinerants de la Diputació de València, segons va confirmar la diputada de Cultura de la Diputació de València, Maria José Puchalt.

 
Jesús Pérez

Així, des de DJesús biputació, es dóna un pas més per promocionar ‘FotoIbers’, projecte que es va crear per impulsar els nou jaciments que formen la ‘Ruta dels Ibers’, entre els que es troben el Tossal de Sant Miquel, a Llíria, i el Puntal dels Llops, a Olocau, com representants de la nostra comarca. També diversos ajuntaments han contribuït a promoure la iniciativa, entre la que es troben els consistoris d’Olocau i Llíria.

A l’entrega de premis, Puchalt va condecorar els guanyadors del primer i segon premi del jurat, Armando Hernández i Emilio Rubio per les seues fotografies a ‘El Molón’ de Camporrobles. Van ser premiats amb 1000 i 500 euros respectivament. El guanyador del premi del públic,  José Carbonell, va fer una instantània del ‘Puntal dels Llops’. Carbonell també va rebre 500 euros com a gratificació i va declarar que “va ser una foto molt ràpida, amb intenció de tornar un altre dia a fer-ne, i se’n van fer, però va agradar més aquesta”.

A més de la presència de la diputada de Cultura, la mostra va comptar amb la participació del director de Gestió Cultural i Museística de la Diputació, Antonio Lis; la directora del Museu de Prehistòria de València, Helena Bonet; el responsable del projecte FotoIbers, Carles Ferrer; i els presidents de les tres associacions de fotografia amateur col·laboradores: Agfoval, Fotoclub València i l’Associació Valenciana de Fotografia Digital.

Maria José Puchalt va recordar que el projecte no finalitza ací, perquè el Museu de Prehistòria de la Diputació “serà la seu de l’Associació de la Ruta dels Ibers, amb la que es culmina el projecte arqueològic, turístic, i cultural en torn al patrimoni iber valencià”.

Per la seua banda, Carles Ferrer va expressar que volien difondre el patrimoni iber de manera “fàcil” i “intensa”, i que la millor manera era organitzar una exposició fotogràfica, la que va qualificar com “un èxit”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà