25N: La Mancomunitat Camp de Túria presenta la primera campanya comarcal

lola celda

El pròxim divendres es farà una lectura pública del manifest a la porta de la seu de Llíria

La Mancomunitat Camp de Túria ha presentat en roda de premsa la primera campanya comarcal que realitza per al 25 de novembre: dia internacional de l’eliminació de la violència contra la dona, sota el lema ‘Les coses no es canvien soles, les violències masclistes tampoc’.

La trobada ha comptatamb la presència de Lola Celda, presidenta de la Mancomunitat, a més de representants polítics dels municipis per alsquals treballa l’àrea d’igualtat. A causa de la importància de combatre la violència masclista enguany es va crear el departament d’igualtat de la Mancomunitat Camp de Túria que treballa per alsmunicipis amb menys de 5.000 habitants de la comarca: Benissanó, Casinos, Domenyo, Gàtova, Marines, Olocau, Loriguilla, Serra i Nàquera.

La campanya ha sigut presentada per Regina Llavata, regidora de serveissocials, igualtat i dretscivils de l’ajuntament de la Pobla de Vallbona, nomenada delegada de l’àread’igualtat de la Mancomunitat Camp de Túria. A aquesta campanya també s’han sumat els municipis de Llíria, Riba-roja de Túria, La Pobla de Vallbona i l’Eliana, encara que s’espera que tinga repercussió en tota la comarca.

Lola Celda ha destacat en roda de premsa que la violènciamasclista “sempre ha sigut un tema preocupant”, peròactualment la lluita contra aquestaésmésimportant que mai. “En el que va d’any han sigutassassinades 49 dones i 3 xiquetsvíctimes de la violènciavicària”, ha destacat.

Regina Llavata ha explicat que la campanya vol transmetre que “cal parar la inèrcia que produeix la violència masclista i fer que les peces que la componen giren cap a la igualtat”. A més, ha recalcat que “és un treball de tota la societat” i que “ha de deixar d’apuntar-se a la víctima”, recordant que poden acudir a altres municipis a demanar ajuda.

La campanyaestà composta per cartelleria, un vídeo que es compartirà en xarxes, una lona que es lliurarà als ajuntaments per a penjar-la en les seues façanes i s’impartiran tallers de músic-teràpia per a la recuperació de víctimes i persones afectades per la violència de gènere. La presidenta de la Mancomunitat ha finalitzat la convocatòriarecordant que “els ajuntaments són presents per a ajudar, informar i donar recursos” i ha recalcat que existeixen unes línies d’actuació clares per a ser més eficaces i eficients contra la violència masclista.

En aquest sentit, el pròxim divendres 25 de novembre es farà una lectura pública del manifest a la porta de la Mancomunitat a les 9 hores per a visibilitzar a totes les dones assassinades a les mans de les seues parelles o ex parelles.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà